Verkoeling bij kaarsenfabriek

Artikel delen

Mark Climate Technology voorziet Kaarsenfabriek Parcan BV van verkoeling in de hete zomermaanden. Als één van de grotere Europese kaarsenproducenten heeft Parcan BV een groot en modern machinepark. Deze geven samen met de paraffine veel warmte af, waardoor er in de zomermaanden hoge temperaturen ontstaan. Mark is samen met Kapitein BV te Cruquius de uitdaging aangegaan om de warme lucht af te voeren in ruil voor koele lucht.
De levering bestond uit een Mark AHU20-20 luchtbehandelingskast met DX-koeling. Om het koeleffect hiervan te vergroten, is het verdringingsventilatie-principe toegepast. Door de gekoelde lucht met een lage snelheid op vloerniveau te brengen, wordt het koelvermogen volledig opgenomen door de productiemachines en de paraffine. De warme en vervuilde lucht stijgen hierbij en worden hoog in de ruimte weer afgevoerd. Bij deze manier van lucht toevoeren wordt er zeer effectief met het beschikbare koelvermogen omgegaan, hierdoor is dit vele malen effectiever dan een ander systeem.

Informatie: www.mark.nl