OudNieuw

Artikel delen

Een complex van 72 woningen van wooncorporatie Vivare in Westervoort was dringend aan groot onderhoud toe. Met name de houten bekleding in de gevels was slecht, met beschadigingen en verkleurde delen. Om de uitstraling van de woningen na de renovatie hetzelfde te houden, is de horizontale (geventileerde) gevelbekleding vervangen door Protex kunststof gevelbekleding. Achter de panelen is isolatie aangebracht. De kunststof delen hebben een massieve door-en-door gekleurde kern die is bekleed met kleurfolie met een lichte houtstructuur. Door de kunststof bekleding is schilderen niet nodig. Tevens is bij de kozijnen houtrenovatie uitgevoerd door middel van deelvervangingen en is het hang- en sluitwerk vervangen.
Een duurzame aanpak waarmee de wooncorporatie weer vele jaren verder kan. Het werk is uitgevoerd door Rensink bv Totaalonderhoud uit Deventer.
 
Foto’s/ meer informatie: Fetim Group, Amsterdam, www.fetimgroup.nl
 
UITDAGING!
Heeft u ook meegewerkt aan zo’n mooi voorbeeld van renoveren, restaureren, herbestemming, onderhoud, enzovoort? En is het project in 2016 of 2017 opgeleverd? Laat het ons weten!
Mail een foto van vóór de aanpak en na de aanpak naar RenovatieTotaal (redactie@renovatietotaal.nl) en wie weet staat uw project in het volgende nummer op deze plaats!