Verduurzamen van woningen en appartementen

Artikel delen

NIBE heeft de Savent ventilatielucht/water warmtepomp geïntroduceerd. Deze voorziet in de een-op-een vervanging van een bestaande mv-box en vormt samen met een cv-ketel een energiezuinige hybride installatie. Dat maakt de Savent bij uitstek geschikt voor het verduurzamen van bestaande woningen en appartementen. De unit wordt direct gekoppeld aan de cv-installatie en kan worden aangestuurd door de thermostaat van de cv-ketel. De Savent voorziet hierbij in de basislast, de cv-ketel fungeert als naverwarmer en springt alleen bij in piekbelasting en/of bij een hogere aanvoertemperatuur dan 55°Celsius. Zonder warmtevraag blijft alleen de ventilatiefunctie actief. De warmtepomp zorgt voor een forse verlaging van gasverbruik, CO2-uitstoot én energiekosten.

Informatie: www.nibenl.nl