Gerenoveerd kantoor Boelelaan, Amsterdam

Artikel delen

De renovatie van 112 huurwoningen in de Componistenbuurt in Alphen aan den Rijn is afgerond. Met een kleurrijk resultaat. De nieuwe kunststof kozijnen en voordeuren verbeteren het straatbeeld. Ook kunnen de bewoners nu flink besparen op hun energierekening dankzij de genomen energiebesparende maatregelen.
 
BAM Wonen heeft – in opdracht van Woonforte – de afgelopen acht maanden 112 huurwoningen in de Componistenbuurt aangepakt. Daarbij is onder meer het voegwerk van de gevels vernieuwd en zijn er nieuwe dakgoten en dakramen geplaatst. Alle bewoners kregen nieuwe kunststof kozijnen en voordeuren. Ze konden kiezen uit drie kleuren: rood, groen en blauw en uit drie modellen. Hoewel de meeste bewoners voor blauw kozen, is in de wijk een speels patroon van kleurafwisseling ontstaan.
Naast de nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas konden bewoners tegen een minimale huurverhoging isolatie in de spouwmuren en op zolder laten aanbrengen. In de kruipruimten zijn maatregelen genomen tegen vocht. Op verzoek van bewoners heeft Woonforte ook de woonkamervloer geïsoleerd. Met het volledige pakket van energiemaatregelen gaan de woningen van gemiddeld energielabel E naar energielabel A.