Gasloos met hybride warmtepomp

Artikel delen

Omdat het niet in elke situatie en voor iedereen haalbaar is om nú al volledig van aardgas af te stappen, is NIBE gestart met de levering van de NIBE hybride warmtepomp: een compacte modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die kan worden gecombineerd met elke cv-ketel, ongeacht fabricaat en type. Dankzij het verwarmingsvermogen van 6,8 kW, het hoge rendement (tot 530%) en de uitstekende prestaties bij lage buitentemperaturen (tot -20°C) kan de NIBE hybride warmtepomp het grootste deel van het jaar in de verwarmingsbehoefte van een woning voorzien. Hierdoor schakelt de cv-ketel alleen nog bij op piekmomenten in de warmtevraag, bijvoorbeeld in de winter of voor het verwarmen van tapwater. In sommige situaties is het vermogen zelfs voldoende om het gehele jaar door de volledige verwarmingsbehoefte te dekken.
Doordat de NIBE hybride warmtepomp ook actief kan koelen, is een optimaal binnenklimaat het hele jaar door gewaarborgd. Door de warmtebehoefte van de woning – bijvoorbeeld door isolatiemaatregelen – op termijn verder te verlagen, wordt de stap naar een all-electric installatie vergemakkelijkt. De warmtepomp verwarmt de woning dan volledig zelfstandig (eventueel aangevuld met een klein elektrisch element), terwijl voor warmtapwater een indirect gestookte boiler op de warmtepomp kan worden aangesloten. Voor grotere woningen is het mogelijk om de NIBE hybride warmtepomp direct te laten voorzien van een buitenunit met een hoger vermogen.

Informatie: www.nibenl.nl