Vloerverwarming: cement versus droogbouw

Artikel delen

De huidige tijd vraagt om een lager energieverbruik in combinatie met een hoog rendement, sneller bouwen en het constant zoeken naar innovatieve oplossingen welke proces en product optimaliseren. Dat geldt ook voor vloerverwarmingen. Vloerverwarming verwerken in zandcement lagen? Een techniek die al veertig jaar wordt toegepast, maar inmiddels tot het verleden behoort.
 
Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg/installatie van vloerverwarming geen natte producten zoals zand-cement, beton, anhydrit etc. gebruikt worden. De verwarmings elementen liggen direct onder de afwerkende bovenlagen. Traditionele zandcement vloerverwarming systemen hebben de eigenschap dat opwarming lang duurt en ook de vloer langzaam afkoelt. Droogbouw heeft daarentegen niet de grote hoeveelheid cumulerende massa die we kennen van de natte systemen. Hierdoor wordt de reactietijd een stuk korter en gaat opwarmen net zo snel als afkoelen.
Comfortverhogend maar zeker ook energiebesparend. Bij snel optredende veranderingen in warmtelast geen trage reactietijden meer. Wanneer een traditioneel systeem wordt uitgeschakeld blijft de vloer toch nog zo’n 2 uur warmte afgeven. Bij droogbouw is deze veel voorkomende klacht ondervangen. Bovendien zijn bij droogbouw lagere temperaturen toereikend wat kosten- en energiebesparend werkt.
Droogbouw systemen kunnen snel geïmplementeerd worden. Niet wachten tot het cement droog is, maar aanleggen en direct afwerken. Efficiënt werken met kostenbesparing tot gevolg.
Sinds de oprichting heeft Jupiter Vloerverwarming gestreefd naar ontwikkeling van milieuvriendelijke oplossingen. Met een verschuiving van traditionele airconditioningsystemen naar duurzame oplossingen, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van warmtepomp technologie. Naast verwarmen in te zetten als leverancier van gekoeld water waarmee vloeren, wanden en plafonds worden gekoeld. Water versus koeling met lucht: ook hier een enorme energiebesparing.

Jupiter Vloerverwarming
www.jupiter-vloerverwarming.nl