Eén fitting voor drinkwater- verwarmings- en gasinstallaties

Artikel delen

Het ingenieuze kunststof leidingsysteem Viega Smartpress is niet alleen geschikt voor drinkwaterinstallaties, maar werkt ook perfect samen met verwarmings- en gasinstallaties. Extra prettig is de tijdsbesparing die het systeem oplevert doordat kalibreren niet nodig is.

Alle Viega Smartpress-fittingen zijn te verwerken zonder O-ring. Hiermee vervalt niet alleen het tijdrovende kalibreren. Ook de onbedoelde beschadiging van de O-ring, de grotere kans op vervuiling en de kleinere binnendiameter zijn nadelen die samen met de O-ring wegvallen. Zo verloopt de installatie snel en is deze duurzaam betrouwbaar.

Viega Smartpress is geschikt voor drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties. Met afmetingen van 16 t/m 63 mm is het niet alleen geschikt voor de klassieke etage-installatie maar ook voor gebruik in stijg- en verdeelleidingen. Voor gasinstallaties kunnen Viega Smartpress-fittingen in de maten van 20 t/m 32 mm worden gebruikt.

Drukverliezen zijn een bekend fenomeen – niet alleen bij grote maar ook bij kleine installaties. Vernauwingen in fittingen zijn daar vaak de oorzaak van. Viega Smartpress biedt een oplossing met uitstekende doorstroming en minimale drukverliezen. Daardoor kan ook met kleinere leidingdiameters worden volstaan.

Viega
https://smartpress.viega.nl