Onzichtbare collector zorgt voor esthetische meerwaarde

Artikel delen

Met de nieuwe designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono herleidt Vasco het ontwerp van de radiatoren tot de architecturale essentie. Het minimalistische design wordt gerealiseerd door de ventielset aan het zicht te onttrekken. Bovendien kunnen de discrete thermostaatboxen gewoon in de wand geïntegreerd worden. Alleen het profiel is zichtbaar.

Vasco komt met deze innovatie tegemoet aan wie streeft naar een verhoogde esthetische meerwaarde. Het ontwerp wordt immers tot de essentie herleid: de aansluitingen zijn niet meer zichtbaar en de ophangingen harmonieus geïntegreerd. Het resultaat: pure vormgeving en meer architecturale vrijheid.

Vasco is erin geslaagd om het radiatordesign naar een hoger niveau te tillen dankzij de ontwikkeling van een nieuw aansluitblok in messing. Dat zorgt voor de koppeling aan het verwarmingscircuit. Het aansluitblok is onzichtbaar in het profiel geïntegreerd.

Standaard koppelingen (3/4” EK) volstaan om het aansluitblok op de aanvoer- en retourleiding van het verwarmingsnet aan te sluiten. Eén centraal geplaatste bout zorgt voor een eenvoudige en lekvrije verbinding met het profiel. Inbusschroefjes zorgen ervoor dat de aan-en afvoerleidingen individueel afgesloten kunnen worden. Zo kan elk profiel onmiddellijk losgekoppeld worden, zonder het verwarmingscircuit te onderbreken.

De profielen kunnen individueel of collectief aangestuurd worden. De thermostaatbox kan tot op 6 meter afstand van de radiator in de wand geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de temperatuur met behulp van een centrale klokthermostaat te regelen. Ook een centrale collector met afzonderlijke elektrische sturingen kan gebruikt worden om de radiatoren te sturen.

Vasco
www.vasco.nl