HiKOKI vertrouwt op koolborstelloze motoren met hoog vermogen

Artikel delen

Oktober vorig jaar verandere HITACHI Power Tools zijn merknaam naar HiKOKI. Vandaag heeft de Japanse gereedschapsspecialist alweer een nieuwe mijlpaal bereikt met zijn koolborstelloze motoren. Deze nieuwe motortechnologie wordt gebruikt in boor- en hakhamers, slijpmachines, cirkelzagen en slagmoeraanzetters. De koolborstelloze wisselstroommotoren met hoog rendement zijn grotendeels onderhoudsvrij en hebben een zeer lange levensduur.

HiKOKI is het enige merk dat koolborstelloze motoren levert in machines op netstroom. Dat heeft als voordeel dat de machines lichter in gewicht en kleiner van formaat zijn en 50% minder warmte ontwikkelen. Dit verhoogt de duurzaamheid en is voor de gebruiker uiteindelijk kostenbesparend. De machines leveren tijdens gebruik geen kracht of toerental wat resulteert in een constant vermogen.

Het ontbreken van de collector met borstels betekent dat een koolborstelloze motor minder weerstand ondervindt. Minder weerstand betekent minder slijtage, minder onderhoud en een langere levensduur. Ook bij gebruik van lange verlengsnoeren en/of generatoren zorgt de koolborstelloze motor ervoor dat spanningsverlies wordt opgevangen en afgevlakt. Dat betekent voor de machine een vlekkeloze werking met een constante krachtopbrengst.

HiKOKI ontwikkelde een nieuw compact regelcircuit dat in kleine machines, zoals een slagmoeraanzetter past. Zo kan de gereedschapsproducent een koolborstelloze motor van 1.320 watt in de smalle greep (176 mm) van de haakse slijpmachine G13VE installeren.
De cirkelzaag C6MEY beschikt over elektronische stuurschakeling tussen stille modus en power modus volgens belasting. De stille modus zorgt ervoor dat de zaag start met een lage snelheid en minder lawaai totdat het regelcircuit een toename van de werklast detecteert en het motorvermogen automatisch verhoogt.

HiKOKI
www.hikoki-powertools.nl