Cemwood wint BouwBelang MKB Trofee 2019

Artikel delen

Op 7 februari 2019 ontving Cemwood op BouwBeurs 2019 uit handen van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en het AFNL-blad BouwBelang de BouwBelang MKB Trofee 2019. Cemwood is een circulaire dekvloer uit versteende houtsnippers. Arie Grevers, juryvoorzitter en hoofdredacteur van BouwBelang: “Cemwood is een innovatief, makkelijk te verwerken product voor het MKB in de bouw, dat bovendien overtuigt door zijn circulaire karakter.” Ook BouwTotaal – waarvan de stand zich vlakbij bevond – nam met belangstelling kennis van deze innovatie.

Op de foto v.l.n.r.: Jaco Uittenbogaard, directeur AFNL, Jan Veurink, directeur Europe Forestry, Madelon van Miltenburg, medewerker Europe Forestry en Arie Grevers, juryvoorzitter en hoofdredacteur BouwBelang. Foto: Kees Stuip.

Cemwood is een dekvloer gemaakt van houtsnippers, waarvan de grondstof wordt geleverd door het Nederlandse Eurochippers. Na het verstenen van deze houtsnippers door het Duitse bedrijf Cemwood, verliezen de gemodificeerde houtsnippers hun capillaire werking en vormen zo de basis van de geluids- en thermisch isolerende Cemwood dekvloer.
Cemwood wint de BouwBelang MKB Trofee 2019 vanwege het circulaire karakter, de herbruikbaarheid en de CO2 bindende eigenschappen van de dekvloer. De dekvloer is sinds dit jaar verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Nominaties

De jury van de BouwBelang MKB Trofee nomineerde ook de Nemo Grabo, een volledig elektrische vacuümhandzuiger die geschikt is voor elk oppervlak, en de IQ Power Tools tegelzaag voor droogzagen met stofafzuiging. Beide innovaties werden genomineerd vanwege hun bijzondere waarde voor het MKB.

BouwBelang MKB Trofee

De BouwBelang MKB Trofee is een prijs voor een innovatie door en voor het MKB. Het betreft een persprijs: de jury bestaat uit vakjournalisten. De prijs wordt uitgereikt voor een product, dienst, materiaal, materieel of gereedschap die of dat niet alleen nieuw en innovatief is, maar ook een paar andere, specifieke MKB-gerichte eigenschappen bezit. Het moet bereikbaar zijn voor het hele MKB, dus ook voor de kleine bedrijven. Het mag geen hoge investeringen vereisen of lange leertrajecten, en het moet aantoonbaar renderen. Daarnaast moet het bruikbaar zijn en praktisch, en wel direct: op de bouwplaats of op de werf, op kantoor of in de bedrijfsbus. De Bouwbelang MKB Trofee wordt om de twee jaar uitgereikt op de Internationale Bouwbeurs in Utrecht.