Besparen met nieuwe hybride lucht/water warmtepomp

Artikel delen

Itho Daalderop brengt medio 2019 een nieuwe warmtepomp op de markt, de HP-M 25 i. Deze hybride warmtepomp werkt met elk merk en type cv-ketel samen en benut zowel de buitenlucht, als de warme afgevoerde lucht vanuit de mechanische ventilatie, indien deze aanwezig is. Met de nieuwe warmtepomp kan makkelijk meer gas worden bespaard.

De HP-M 25 i is een warmtepomp met alleen een binnendeel. Dit biedt als voordelen dat er geen geluid van een buitendeel is, geen buitenopstelplaats nodig is, er geen koeltechnische handelingen nodig zijn en de warmtepomp snel is te installeren. Tevens is er specifiek voor de HP-M 25 i een dakdoorvoer ontwikkeld met een minimale kanaalweerstand en een hoog installatiegemak. Deze is esthetisch fraai in het dakoppervlak in te passen.

De HP-M 25 i gebruikt naast de buitenlucht ook de afgevoerde ventilatielucht – indien aanwezig – als energiebron. Dit levert een beduidend hogere capaciteit op dan alleen een ventilatie-warmtepomp. Hierdoor kan de HP-M 25 i bij een goede isolatie en vloerverwarming tot wel 80% op het gasverbruik besparen.

De HP-M 25 i wordt geleverd inclusief de slimme Spider Klimaatthermostaat.

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl