Beton Ciré aanbrengen over bestaand tegelwerk dankzij glasvezelwapening

Artikel delen

Beton Ciré is een sterke, hygiënische, slijt- en watervaste cementstuc. Dit geeft een mooie betonlook die tegenwoordig niet meer weg te denken is uit ons interieur. De cementstuc is bijna overal op toe te passen en dankzij een gewapende variant van MPG Mortel BV is het nu ook toe te passen over bestaand tegelwerk.

“Beton Ciré is een populair alternatief op tegelwerk, omdat het een naadloos design is en zeer onderhoudsvriendelijk. Het aanbrengen van Beton Ciré over bestaand tegelwerk was voorheen best een werk, omdat alles van te voren uitgevlakt moest worden. Met onze gewapende versie kan de Beton Ciré meteen worden aangebracht over tegels, dankzij een glasvezelmat die in de onderlaag wordt gedrukt,” legt Gerrit Drenth, directeur van MPG Mortel uit. “Daar komt bovenop dat het hele systeem een maximale dikte heeft van 3-5mm, wat het ideaal maakt voor renovaties.”

Het gewapende Beton Ciré systeem bestaat volgens hem uit een aantal stappen. “Allereerst moet er een primer worden aangebracht die als hechtbrug dient. Vervolgens wordt er een laag aangebracht van onze grove Beton Ciré, waar de glasvezelmat door middel van een lijmkam wordt ingedrukt. Zodra deze droog is, wordt er nog een grove laag Beton Ciré aangebracht zodat de mat niet zichtbaar is in het eindresultaat. Wanneer die laag droog is, kunnen er twee lagen fijne Beton Ciré redelijk nat over elkaar worden aangebracht,” vertelt Gerrit. Hij voegt daaraan toe: “de laatste stap bestaat uit het coaten van het systeem, met een coating naar keuze.”

MPG Mortel BV
www.drogemortel.nl