Uitdagingen voor de tegelzettende vakman

Artikel delen

Ten opzichte van nieuwbouw loopt de tegelzettende vakman bij renovatiewerkzaamheden in badkamers al gauw tegen een aantal uitdagingen aan. Dat zijn met name de snelheid waarmee de klussen geklaard dienen te worden en het niet voorhanden hebben van bijvoorbeeld bouwliften.

Bij bewoonde renovatieprojecten wordt getracht de bewoners zo min mogelijk tot last te zijn. De ruimte om in te werken is vaak beperkt en een korte bouwtijd is van groot belang. Dat vraagt best wat van onze vakmannen. Als producent van bouwproducten/tegellijmen denkt codex daar graag in mee.

Door het gebruik van de kant-en-klare afdichtingsproducten van codex en pastategellijmen wordt de hoeveelheid materiaal en gereedschap op de werkplek tot een minimum beperkt. Dat betekent dat de vakman met minder materialen hoeft te ‘sjouwen’, minder ruimte nodig heeft om zijn werkzaamheden uit te voeren en de kwaliteit toch gegarandeerd wordt.

Ook wordt in het kader van snelheid meegedacht. Als producent is codex continu in ontwikkeling als het gaat om producten die de renovatietijd verkorten. Denk aan producten met korte droogtijden waardoor snel verder kan worden gewerkt. Bijvoorbeeld de snelle poedertegellijm codex RX 6 Turbo – die al na 2,5 uur beloopbaar is – en de snelle dekvloermortel codex EX 24 Turbo die al na 24 uur belegbaar is. Indien er een nieuwe dekvloer moet worden aangebracht, biedt het UZIN Turbolight Systeem een snelle en ergonomische oplossing. Een lichtgewicht bouw- en renovatieysteem voor keramische tegels en natuursteen waarmee tot 70% gewicht wordt bespaard. Door het lage soortelijk gewicht is transport minder belastend voor de vakman en is het systeem op vrijwel iedere draagvloer toepasbaar. Bovendien is de dekvloer na 24 uur volledig droog!

codex
www.codex-x.nl