Gaan voor het totaalpakket

Artikel delen

Een bedrijf met een missie. Zo kan je het Franse familiebedrijf Toupret zeker omschrijven. Al sinds 1938 zijn ze actief in plamuur- en pleisterproducten voor schilders, stukadoors, ZZP’ers en de doe-het-zelver. Daarbij nemen ze absoluut het voortouw wat nieuwe ontwikkelingen betreft. Innovatie, duurzaamheid en de menselijke factor staan bij hen centraal.

Toupret is actief in meer dan 30 landen, met zes filialen, waaronder Toupret Benelux. Hugo Myncke, Directeur: “We hebben zeker een voortrekkersrol in de sector. Toupret maakt niet alleen de alom bekende lijnoliestopverf maar biedt veel meer dan dit. Reeds goed gekend bij de schilder met een rijk assortiment aan vulmiddelen produceert Toupret mooie producten voor de bouwsector maar ook voor de woningbouw en de ZZP’er die handig gebruik kunnen maken van onze innovatie artikelen.”

Innovatie zit dan ook in het DNA van het bedrijf: het ontwikkelt applicaties die ofwel sneller ofwel met meer gebruiksgemak kunnen toegepast worden. Vandaag zijn dat voornamelijk de snel overschilderbare pastaplamuren en hiervoor zijn professionals uiteraard te vinden want deze artikelen doen hen tijd winnen, en leveren dus een hoger rendement op.

Daarnaast heeft Toupret een grote aandacht voor het milieu. Niet enkel wat de producten betreft, maar ook het productieproces, afvalbeheer, transport … verlopen op een zo ecologisch mogelijke manier.

Toupret wil heel dicht bij de klant staan. Hugo Myncke: “We willen onze klanten kennen om in te kunnen spelen op hun behoeften. Per regio of per land bieden we dan ook andere producten aan. Ons sales- en demonstratieteam staat hierbij in de eerste lijn. Dat team begeleidt ook klanten, bijvoorbeeld bij de opstart van een project. Ze geven opleidingen en advies met als doel een topresultaat. We gaan voor het totaalpakket”

Toupret
www.toupret.be/nl/