Afdichtingstechniek sleutel tot energieneutraal bouwen

Artikel delen

Of het nu gaat om vulstroken/blokken, stelkozijnband of meterkastmanchet, Celdex biedt een breed assortiment kunststofschuim afdichtingsproducten die leiden tot bouwkundige oplossingen die thermisch, akoestisch, slagregen- en luchtdicht zijn. “Daarmee komt de realisatie van de straks verplichte Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) dichterbij,” stelt Claus den Dunnen van Celdex.

“Je kunt met dikke isolatiepakketten aan de gang, maar als je de luchtlekken in een woning of gebouw niet goed oplost, verlies je meteen tot 30% aan energie die men erin stopt. Gedegen luchtdicht bouwen is een uitstekend vertrekpunt voor energieneutrale gebouwen. Celdex biedt met het Dichtgarant concept een programma van A tot Z om met elkaar een luchtdicht gebouw te realiseren. Met goede producten, training, begeleiding en toetsing van de luchtdichtheid. Drie accountmanagers en een productmanager Luchtdicht Bouwen zetten zich dagelijks in om bouw- en installatiebedrijven en de toeleverende industrie hierbij optimaal te ondersteunen.”

“Daarnaast zijn de grondstoffen voor onze producten zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid en circulariteit. Het gaat om hooggekwalificeerde materialen die bijvoorbeeld ook in de automobielindustrie worden toegepast, duurzaam zijn en een uitstekend herstelvermogen bezitten. Deze eigenschappen én het feit dat wij droge afdichtingsproducten leveren, leiden ertoe dat ze passen binnen de filosofie van demontabel bouwen. Onze producten zijn in tegenstelling tot traditionele producten als PUR-schuim en kit geschikt voor hergebruik in nieuwe toepassingen. Luchtdicht bouwen, energieneutraal bouwen en circulair bouwen vallen met Celdex samen.”

Celdex
www.celdex.nl