Lekke kelder van herensociëteit afgedicht voor mooie droge opslag

Artikel delen

In het centrum van Voorschoten heeft de kelder van de Voorschotense Herensociëteit weer een bruikbare nieuwe functie gekregen. Daarvoor heeft Van Lierop de nodige werkzaamheden verricht. Hierna is de kelder weer bruikbaar waarvoor het eigenlijk bedoeld is, want de mooi afgewerkte ruimte zal dienen als opslag van consumptiewaren voor bijeenkomsten van de sociëteit.

Tijdens de werkzaamheden verwijderde Van Lierop de trap en oude afwerking op de vloer en wanden. Na het dichtmetselen van de achtergevel en het verplaatsen van de put injecteerden het bedrijf wanden en vloer plaatselijk tegen lekkage. De muren en vloer zijn waterdicht gemaakt met een waterkerende vlakafdichting, die bestendig is tegen negatieve waterdruk. Daarmee is de kelder en de sociëteit weer klaar voor de volgende bijeenkomst.

Van Lierop
www.vanlierop.nl