Nieuwe fase renovatie NS-station Naarden-Bussum

Artikel delen

Het NS-station Naarden-Bussum gaat de volgende fase van renovatie in. De gevel en zijvleugels van het station worden in deze fase aangepakt. Deze maand start aannemer Dekker bouw & infra met de renovatie van dit monumentale stationsgebouw, in opdracht van NS en ProRail. Als de renovatie klaar is zijn de ruimtes in de zijvleugels beschikbaar voor verhuur.

Er is de afgelopen jaren al veel werk opgeknapt aan het station. Zo kwam er vorig jaar een nieuwe doorgang bij de AH to go richting perron 1. Dit perron is tevens verbreed en opnieuw ingericht. Ook heeft de stationshal een nieuwe vloer en wordt de hal nog extra opgeknapt. Daarnaast is er een nieuwe wachtzone op perron 1 ingericht en de monumentale perronkap en gevel deels gerestaureerd. Verder zijn op alle overige perrons ook installatietechnische werkzaamheden zoals verlichting en bewegwijzering vernieuwd.

station

Ook zijn er plannen om het station nog beter toegankelijk te maken voor de reizigers met een nieuwe toegang aan de westzijde van het station. Daardoor kunnen zij makkelijker en sneller de perrons en de uitgangen bereiken.

Bijzonder aan dit project is dat de authentieke uitstraling van het monumentale station overal behouden blijft. De kenmerkende gevelstenen in en om het station en het perron zijn en worden ook weer toegepast in de nieuwe delen van het station. Het verschil met de bestaande bouw zal daarom nauwelijks te onderscheiden zijn.