Welke kwast hoort bij welke schilderklus?

Artikel delen

Het resultaat van uw schilderklus hangt voor een groot deel af van de materialen die u gebruikt. Natuurlijk is de verf van belang. En uw vaste hand. Maar ook de kwast is van invloed op het eindresultaat. Ronde kwasten. Ovale en platte kwasten. Kwasten met een knik… al dan niet voor eenmalig gebruik. Welke kwast hoort bij welke schilderklus?

schilderZelfs als u muren met een roller schildert, ontkomt u er niet aan de kantjes met een kwast te doen. Als u gaat schilderen, lakken, beitsen of vernissen met als doel een perfect en strak resultaat, zijn professionele kwasten voor langdurig gebruik de beste keuze. U kunt daarbij kiezen voor een kwast met varkensharen of met synthetische haren:

  • U gebruikt kwasten met varkensharen voor verf op terpentinebasis. Een varkensharen kwast slijt mee met uw schilderklussen en gaat naar uw hand staan.
  • Kwasten met een mix van varkensharen en synthetische haren kunt u gebruiken voor verf op water- of terpentinebasis.
  • Kwasten met alleen synthetische haren worden meestal gebruikt voor verf op waterbasis.

De vorm van de kwast bepaalt voor een goot deel voor welke klus hij geschikt is. Zo worden ronde en ovale kwasten vaak gebruikt voor het schilderen van hekken en kozijnen en is een platte kwast bedoeld voor het aanbrengen van beits en vernis.

Gratis whitepaper en try-out box

Deze informatie en meer vindt u in ons whitepaper over schildersartikelen voor een professionele schilderklus. Download ‘m in ons kenniscentrum of vraag onze gratis try-out box met populaire schildersartikelen aan.

Carel Lurvink
www.carellurvink.nl/kenniscentrum