Transformatieprojecten luchtdicht maken met vloeibaar rubber

Artikel delen

Door het grote tekort aan nieuwe woningen in een oververhitte huizenmarkt maakt het transformeren van leegstaande panden zoals kantoren erg aantrekkelijk. Doorgaans is het sneller en goedkoper om leegstaande panden te transformeren dan deze nieuw te bouwen.

Het Rachmaninoffplantsoen in Utrecht is hier een goed voorbeeld van. Het voormalig kantoorgebouw is eerst volledig gestript tot aan het betonnen casco. Ook zijn er 3 extra verdiepingen bijgebouwd op de oude constructie van het voormalig kantoorgebouw.

De prefab gevelelementen zijn tegen het casco aangehangen en gemonteerd. De aansluiting van deze gevelelementen tegen het betonnen casco is lucht- en waterdicht gemaakt met Liquid Rubber HBS200. Deze vloeibare coating hecht naadloos op verschillende ondergronden en wordt koud aangebracht. In deze situatie bestaan de ondergronden uit beton, hout, metaal en purschuim.

In Maastricht is voormalige Sphinxfabriek getransformeerd naar een eigentijdse en multifunctionele invulling. In het nieuwe Eiffelgebouw is ruimte gemaakt voor een hotel, bibliotheek, werk- en studieplekken wat deel uitmaakt van The Student Hotel. De cascorestauratie is uitgevoerd door BAM Wonen.

Rondom de nieuwe kozijnen is een luchtdichte laag Liquid Rubber HBS200 aangebracht. Door gebruik te maken van een blokkwast zijn de kozijnankers en het metselwerk ingewerkt met deze vloeibare coating. De zwarte vloeibare coating is gemakkelijk aan te brengen en vormt een volledig naadloos membraan. Deze methode maakt het mogelijk om strenge luchtdichtheidseisen te behalen. Deze coating is milieuvriendelijk en bevat geen toxische stoffen.

 

LRE Coatings BV

www.liquidrubber.nl