De sterkste in zijn klasse: de nieuwe 18 Volt SDS-Max combihamer

Artikel delen

Met een krachtige borstelloze motor en een verbeterd krachtig slagmechanisme heeft de nieuwe SDS-max accu-combihamer in de 5 kg klasse op dit moment de hoogste boorsnelheid en levert de beste sloopprestaties in de markt. Met een slagenergie van 8,6 Joule is het de krachtigste hamer in zijn klasse.

Stopcontacten zoeken en kabels aanleggen behoren daarmee tot het verleden, want de nieuwe machine kan altijd en overal worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de moeilijkste taken ook veilig worden uitgevoerd, is de nieuwe accu-hamer voorzien van een geïntegreerde vibratiebeveiliging en de effectieve stofafzuiging ESA max.

De belastbaarheid van de machines is een belangrijk onderwerp, maar deze nieuwe accu-combihamer kan tegen een stootje. Dat geldt zowel voor de zware beitelwerkzaamheden als voor het boren in beton. Met slechts één acculading van een accu-pack van 10.0 Ah kan je 12 gaten voor keilbouten van 24 mm Ø en een lengte van 150 mm in beton boren – en dat in minder dan één minuut per boorgat.

Een robuuste behuizing van aluminium gietwerk beschermt tegen de inwerking van stoten van buitenaf. Bovendien is de machine uitgevoerd met een Brushless-motor. Het voordeel daarvan: bij borstelloze motoren vervalt het vervangen van de koolborstels, die bij traditionele machines de grootste factor voor slijtage zijn. Daardoor valt de machine op door zijn lange levensduur.

Blokkeert de boor, dan ontkoppelt de Metabo S-automatic veiligheidskoppeling de aandrijving mechanisch en zorgt er zo voor dat er veilig wordt gewerkt.

Metabo
www.metabo.com