Subsidieregeling mkb-ondernemers om proces of pand te verduurzamen

Artikel delen

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) startte op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022. Deze regeling geeft subsidie voor advies over en ondersteuning bij het verduurzamen van bedrijfspanden of bedrijfsvoering. De subsidieregeling is voor mkb-ondernemingen tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen, die 1 of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren én niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken. Men krijgt subsidie voor de kosten van een op maat gemaakt energieadvies. Daarin staan de mogelijke energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen (op het gebied van CO2-verlaging) voor uw bedrijfspand en/of bedrijfsvoering beschreven. Dit energieadvies moet zijn opgesteld door een energieadviseur van een extern bedrijf. Denk aan het aanbrengen van muur-, vloer- of dakisolatie of HR++- glas. Of het toepassen van PV-zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of andere energiezuinige installaties.

Informatie: www.rvo.nl

Non-touch gel- en zeepdispensers

Binnen het assortiment innovatieve douche- en mengkranen heeft Rada Sanitairtechniek een nieuwe Presto elektronische gel- en zeepdispensers zijn geschikt voor vloeibare zeep en hydro alcoholische desinfectiegel. Ze beschikken over een non-touch activering van de handen op 20 cm van de sensor. De dispensers hebben een inhoud van 1000 ml, de afgifte is circa 1 ml per detectie. Er zijn twee uitvoeringen, één met een kunststof en één met een rvs behuizing. Beide hebben een controlevenster en sleutelvergrendeling. Ze werken op batterijen. De zeepdispensers kunnen worden gecombineerd met de Presto Safe elektronische wastafel(meng)kranen. De kraan stroomt, na activering, gedurende de gehele looptijd. Leverbaar als mengkraan en als kraan voor koud of voorgemengd water, met geïntegreerde batterij, magneetventiel en elektronica. De Presto Safe is ontwikkeld voor een hoge mate van hygiëne bij het handen wassen in de zorg, voor het voorkomen van verbrandingsrisico’s bij het douchen op scholen en in zorgcentra en voor de behoefte om water- en energie te besparen in openbare gebouwen.

Informatie: www.radacontrols.com/nl

Automatische vacuümontgasser

De SpiroVent Superior S250 van Spirotech is een automatische vacuümontgasser met een volledig elektronisch regelsysteem voor verwarmings-, koel- en procesinstallaties. Hij verwijdert opgeloste en vrijgekomen gassen uit het systeemwater in gesloten verwarmings- en koelinstallaties. Het grootste voordeel is dat hij altijd lucht afvoert, waar hij ook wordt geplaatst. Met een stille werking (slechts 41 dB(A)) en efficiënte ontgassing. Het apparaat is betrouwbaar (lage vervangingskosten) en onderhoudsarm. Het geheim zit hem in de gepatenteerde Venturi Loop, bestaande uit een centrifugaalpomp in combinatie met een Venturi. Tijdens het ontgassen controleert een sensor continu de druk in de tank en stuurt op basis daarvan de pomp aan. Het resultaat is een nauwkeurige, efficiënte drukregeling in evenwichtige stappen. In de praktijk betekent dit een zeer lage resonantie en nauwelijks waarneembare systeemruis. En als alle lucht uit het systeem wordt afgevoerd, blijft er ook niets achter wat lawaai kan maken.

Informatie: www.spirotech.nl/s250/

Bekroning voor innovatieve led-dimmer

De ION WiFi led dimmer zonder nuldraad van ION INDUSTRIES heeft de German Innovation Award in de categorie ‘Lighting Solutions’ gewonnen. De dimmer is te gebruiken door middel van een draaiknop op de muur en is te koppelen via WiFi aan een Tuya-App. De dimmer is geruisloos en kan al ingesteld worden vanaf 0,3 tot 200 Watt. Bij het inschakelen van meerdere lampen, gaan normaliter alle lampen eerst op een hogere helderheid aan, waarna deze terugkeren naar de dimstand. Dit verschijnsel wordt ook wel het popcorn effect genoemd. Om dit effect tegen te gaan, beschikt deze led dimmer over een anti-popcorn instelling, die kan worden ingeschakeld.

Informatie: www.ionindustries.com

085-4890525 of door een mail te sturen naar info@ionindustries.com.

Schuifafsluiters voor brandbestrijding

AVK Nederland heeft in de productcategorie brandbestrijding het assortiment UL FM goedgekeurde schuifafsluiters uitgebreid. Het gaat om zachtdichtende schuifafsluiters met grote diameter voor brandbestrijdingstoepassingen in de maten DN450 tot DN 600. Ze zijn leverbaar in drie hoofdtypen (in totaal zijn er 12 varianten beschikbaar):

  • met stijgende spindel (OS&Y) en handwiel
  • met niet-stijgende spindel (NRS), standaanwijzing flens en moersleutel
  • met niet-stijgende spindel (NRS), ISO flens en moersleutel.

Deze afsluitertypes zijn leverbaar met een PN 16 of ANSI Klasse 150 boring en met spindel van RVS 1.4401/AISI316 of aluminium brons.

Informatie: www.avknederland.nl

Opzetwastafels met geïntegreerde afdichting

Franke Water Systems ontwikkelde voor de nieuwe opzetwastafels QUADROtop & RONDAtop een unieke geïntegreerde afdichting. Een onder de opzetrand geïntegreerde afdichting zorgt voor snelle en schone montage van de wastafel op de wastafelplaat. Extra afdichting met silicone is daardoor niet meer nodig. De aantrekkelijke vormen van deze wastafels van mineraalgraniet komen onbelemmerd tot uiting. Helderheid, elegantie en harmonie in vorm en materiaal bepalen het eigentijdse design. De nieuwe opzetwastafels geven wasruimtes een exclusieve uitstraling. Daarnaast bieden de nieuwe opzetwastafels van Franke een unieke bijzonderheid die van buitenaf niet zichtbaar is. Heldere lijnen in harmonie met zacht vloeiend design kenmerken de QUADROtop wastafels met en zonder overloop. De RONDAtop wastafels met elegante cirkelvorm zijn met of zonder kraanvlak verkrijgbaar en zijn prachtig te combineren met kranen uit de F5-lijn.

Informatie: www.franke.com/be/nl

Luchtbehandelingskast voor zeer grote luchthoeveelheden

Wolf heeft de KG Flex serie luchtbandelingskasten geïntroduceerd. Het apparaat kan op basis van individuele eisen op maat worden ontworpen. Daarmee biedt de serie biedt aanzienlijk meer flexibiliteit in hoogte en breedte en is geschikt voor zeer grote luchthoeveelheden tot 350.000 m³/h. Het apparaat is uit te rusten met de WOLF WRS-k regeling, een compleet DDC regelsysteem, waarbij tevens de BMK touch als bedienmodule geïntegreerd kan worden.

De BMK Touch is geoptimaliseerd voor een zo laag mogelijk energieverbruik en optimaal comfort.
Informatie: www.wolf.eu  

Centrifugaalventilator met hoog vermogen en rendement

Met de nieuwe RadiPac-serie is ebm-papst erin geslaagd de bestaande centrifugaalventilatoren aanzienlijk te verbeteren, conform de vraag van gebruikers naar extra regelmogelijkheden en energie-rendement. De nieuwste generatie RadiPac-ventilatoren voldoen aan deze eisen. Zo zorgen hogere toerentallen voor een grotere luchtstroom en hogere drukken, waardoor ook hogedruktoepassingen kunnen worden afgedekt. De aerodynamische geoptimaliseerde waaier zorgt ervoor dat stromingsverliezen drastisch worden verminderd en de geluidsproductie verder wordt gereduceerd. Afhankelijk van het werkpunt is dit tussen de 3 en 7 dB(A) lager dan die van de vorige serie. Er wordt een zeer sterk, glasvezelversterkt composietmateriaal gebruikt, wat een complexe vorm mogelijk maakt en de stabiliteit van de waaier garandeert. De nieuwe RadiPacs zijn verkrijgbaar in twee versies: standaard en kort. Beide versies zijn verkrijgbaar als motor-waaiercombinatie of als kant-en-klare plug & play-oplossing in een stevig frame voor eenvoudige wandmontage. Als optie is er een volledig ‘gesloten’ FlowGrid luchtinlaatrooster dat geluid door turbulentie in de instroom reduceert en tevens als beschermrooster fungeert.

Informatie: www.ebmpapst.nl

Vraaggestuurde decentrale ventilatie

Renson biedt met de Waves een volautomatische decentrale ventilatie-unit met vocht, VOC- én CO2-meting, voor die situaties waar een klassiek ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is. Voor wie z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een keuken bijbouwt, is dit een doeltreffende decentrale ventilatie-oplossing. Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar, of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Bijvoorbeeld na een warme douche, het gebruik van deo of een toiletbezoek. Naast de variant met een vocht- en VOC-sensor tegen geurtjes, is er ook een variant met een extra CO2-sensor beschikbaar. De geknipte oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren. Me een diameter aansluiting van rond 100 en 125 mm. De belangrijkste kenmerken:

  • Vraaggestuurde ventilatie
  • Esthetische integratie
  • Energiezuinige ventilator
  • Minimaal drukverlies door het fijne klepblad
  • Snelle en gemakkelijke montage
  • Retrofit mogelijk

Informatie: www.renson.eu/nl

T +32 (0)56 – 62 71 11
www.renson.eu

HR-ketels op toekomst voorbereid

De nieuwe ecoTEC plus en ecoTEC exlusive hr-ketels van Vaillant combineren efficiëntie met installatiegemak en onderhoudscomfort. Beide ketels zijn voorzien van de laatste technologieën en zijn bovendien toekomstbestendig omdat ze aan andere gaskwaliteiten zijn aan te passen. Met de IoniDetect-technologie wordt de variatie van de gemeten vlamkwaliteit gebruikt om het luchtgasmengsel te regelen om een permanent geoptimaliseerde verbranding te garanderen. De hr-ketel past zich automatisch aan en kiest voor de meest optimale verbranding en dus lage emissies. Met een modulatie van 1:9 op de ecoTEC plus en tot wel 1:12 op de ecoTEC exclusive is sprake van een energiezuinige en stille hr-ketel te bieden. Met een A+ label voor verwarming en A label voor warm tapwater.

Informatie: www.vaiilant.nl