Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

Artikel delen

FEIN brengt de drie nieuwe compacte haakse slijpers CG 10, CG 13 en CG 17 in vijf uitvoeringen en met een vermogen van 1000 tot 1700 watt op de markt. Eveneens nieuw in het accessoireassortiment zijn de bijpassende doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven. Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in de metaalbewerking; effectieve (door)slijp- en afbraamwerkzaamheden kunnen daarmee flexibel en snel worden uitgevoerd.

FEIN_Compact_Angle_Grinders

De compacte haakse slijpers zijn uitgerust met universele motoren, een metalen aandrijfkop en versterkte kunststof behuizing, waardoor ze robuust zijn en ideaal voor zwaar gebruik in metaalbedrijven.

  • Nieuwe compacte haakse slijpers CG 10, CG 13 en CG 17 met een lange levensduur dankzij overbelastingsbeveiliging, directe motorkoeling en koolborstels die lang meegaan.
  • Snelspanmoer voor snel wisselen van slijpmiddelen zonder gereedschap is standaard bij de levering inbegrepen.
  • Uitgebreide gebruikersbescherming door terugslagbewaking, herstartbeveiliging, geleidelijke start en anti-vibratiehandgreep.
  • Variabele toerentalinstellingen bij twee modellen voor flexibiliteit bij het gebruik.
  • Doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijf voor een effectieve metaalbewerking zijn nieuw in het accessoireassortiment.

De nieuwe compacte haakse slijpers van FEIN zijn geschikt voor effectieve doorslijpwerkzaamheden. Doorslijpbeschermkappen en doorslijpschijven met diktes van 1 of 2,5 mm bieden gebruikers maximale flexibiliteit bij doorslijpwerkzaamheden.

Doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven voor een effectieve metaalbewerking zijn nieuw in het FEIN- accessoireassortiment voor haakse slijpers.

Bij de nieuwe haakse slijpers wordt een snelspanmoer voor snel wisselen van de slijpmiddelen zonder gereedschap al standaard meegeleverd. Gebruikers kunnen de aandrijfkop naar wens stapsgewijs in 90 graden draaien. Als optie is voor de haakse slijpers CG 13-125 V, CG 17-125 (Inox) en CG 17-150 een stofbeschermingsrooster verkrijgbaar, dat de ingebouwde motor ook tegen keramisch stof beschermt. De nieuwe FEIN compacte haakse slijpers CG 13 en CG 17 zijn, net als de slijpmiddelen, vanaf eind maart 2022 verkrijgbaar bij de vakhandel. In de zomer brengt FEIN de CG 10 op de markt. Robuuste machines voor continu zwaar gebruik Door de constructie, bestaande uit een metalen aandrijfkop en een versterkte kunststof behuizing, zijn de nieuwe compacte haakse slijpers robuuste machines. De vijf modellen zijn allemaal uitgerust met universele motoren die voor continu zwaar gebruik in metaalbedrijven zijn ontworpen. Gebruikers bereiken daardoor een uitstekende bewerkingssnelheid, terwijl het toerental erg stabiel blijft.

FEIN_Compact_Angle_Grinders

FEIN-systeemprincipe: de CG 10 is in combinatie met de nieuw verkrijgbare fiberslijpschijf ideaal om, zoals hier op de foto te zien, afbraamwerkzaamheden snel en nauwkeurig uit te voeren.

Doordat de koolborstels lang meegaan en dankzij de overbelastingsbeveiliging en de directe motorkoeling zijn de machines uiterst duurzaam. Ook de veiligheid van de gebruikers is een belangrijk punt, daarom zijn de nieuwe compacte haakse slijpers uitgerust met een terugslagbewaking, een herstartbeveiliging, geleidelijke start en voor alle modellen vanaf de CG 13 met een ergonomische anti-vibratiehandgreep. Bovendien hebben de machines een gering gewicht van 2,1 tot 2,5 kilogram (afhankelijk van model) en een vier meter lange kabel, zodat de gebruikers altijd het best mogelijke bedieningsgemak krijgen.

Traploze toerentalinstelling voor zware metaalbewerking Roestvrij staal, bouwstaal of gietijzer: werknemers in de industrie moeten elke dag de meest uiteenlopende materialen bewerken. Speciaal voor deze beroepsgroepen heeft FEIN de modellen CG 13-125 V en CG 17-125 Inox in de productportfolio opgenomen. Bij deze modellen kunnen gebruikers flexibel het toerental voor vele slijpmiddelen en te bewerken materialen instellen.

Doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijf voor effectieve metaalbewerking De nieuwe slijpmiddelen, die FEIN eveneens in de accessoireportfolio opneemt, zijn universeel inzetbaar voor staal en roestvrij staal. De slijpmiddelen met oSa-certificering hebben een schijfdiameter van 125 millimeter, zijn duurzaam en zorgen voor een hoge bewerkingssnelheid en nauwkeurige resultaten bij (door)slijp- en afbraamwerkzaamheden. “Met deze uitbreiding van accessoires bieden we alles van één leverancier. Want deze slijpmiddelen zijn de perfecte aanvulling voor de bestaande en nieuwe haakse slijpers”, onderstreept productmanager Sascha Weller het systeemprincipe achter de accessoire-uitbreiding.

Met de doorslijpschijf van 1 millimeter dik slijpen metaalbewerkers dunne platen, buizen en profielen door. Voor het doorslijpen van dikkere materialen is de doorslijpschijf met een dikte van 2,5 millimeter bij uitstek geschikt. Voor de bewerking van oppervlakken zijn de nieuwe afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven geschikt, waardoor zowel afbraamwerkzaamheden als de voor- en nabewerking van lasnaden snel en nauwkeurig lukken. Door een kleurcode herkent de gebruiker in één oogopslag voor welke materialen het betreffende slijpmiddel kan worden gebruikt.

FEIN_Compact_Angle_Grinders

Uitgebreide gebruikersbescherming: metaalbewerkers worden ondersteund met een terugslagbewaking, herstartbeveiliging, geleidelijke start en een anti-vibratiehandgreep.

De nieuwe FEIN compacte haakse slijpers CG 13 en CG 17 zijn, net als de slijpmiddelen, vanaf eind maart 2022 verkrijgbaar bij de vakhandel. In de zomer brengt FEIN de CG 10 op de markt. Naast de machines bestaat de levering telkens uit een beschermkap, een snelspanmoer voor wisselen van accessoires zonder gereedschap en een sleutel. De CG 10 beschikt daarnaast over een standaardhandgreep, bij alle andere modellen wordt een anti-vibratiehandgreep meegeleverd.

FEIN_Compact_Angle_Grinders

FEIN brengt de drie nieuwe compacte haakse slijpers CG 10, CG 13 en CG 17 in vijf uitvoeringen en met een vermogen van 1000 tot 1700 watt op de markt.

Naast de marktintroductie van de nieuwe compacte haakse slijpers heeft FEIN nog een aantrekkelijke actie: als klanten tussen 1 april en 30 juni 2022 kiezen voor twee haakse slijpers naar keuze, dan krijgen ze er doorslijp- of lamellenschijven ter waarde van maximaal 35 euro (excl. btw) gratis bij. Meer informatie over deze FEIN Top Deal staat vanaf 1 april 2022 online op www.fein.nl/topdeal.

FEIN
www.fein.nl