Zó stil kan een lucht/water monoblock warmtepomp zijn…

Artikel delen

De monoblock buitenunits van de nieuwe S2125-serie van NIBE presteren opmerkelijk goed op het gebied van prestaties en geluidsreductie. NIBE gaat voor de stilste lucht/water monoblock warmtepompen in de markt. Hierdoor zijn ze – behalve in nieuwbouw – ook zeer goed toepasbaar in bestaande woningen.

lucht/water monoblock warmtepomp Door optimalisatie van het ontwerp werken de buitenunits zeer stil, waardoor ze vaak zonder geluidsbeperkende maatregelen op slechts 2 tot 3 meter van de erfgrens kunnen worden geplaatst. Daarnaast onderscheiden ze zich door een zeer hoge aanvoertemperatuur (70 °C tot 75 °C). Hierdoor kunnen ze worden aangesloten op een bestaand afgiftesysteem met radiatoren: ideaal voor het all-electric verduurzamen van bestaande woningen! Ook leveren beide uitvoeringen een zeer hoog jaarrendement (SCOP) van 5,0 (bij 7/35 °C) én kunnen ze comfortabel koelen.

De NIBE S2125-8 en NIBE S2125-12 hebben een modulerend vermogen van 2,4 tot 6,7 kW (type 8) respectievelijk 2,5 tot 9,9 kW (type 12) bij 7/35 °C en kunnen worden gecombineerd met diverse complete NIBE VVM (S) binnenunits en NIBE SMO (S) regelunits. De binnenunits zijn voorzien van een ingebouwde boiler van 180 liter, aan de regelunits kan een separate boiler naar keuze worden gekoppeld. Zo kan voor vrijwel elke situatie een installatie op maat worden samengesteld.

Ook bieden de binnenunits en regelunits uitgebreide mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, bediening en monitoring. De versies uit de NIBE S-serie kunnen bijvoorbeeld draadloos communiceren met Smart Home accessoires. Tot slot onderscheidt de NIBE S2125 zich (dankzij de toepassing van een natuurlijk koudemiddel) door een GWP-waarde van slechts 3.

NIBE
www.nibenl.nl