Bouwisolatie van Isovlas: energie en geld besparen

Artikel delen

Duurzaam en circulair bouwen is de norm. Daarom is er meer en meer behoefte aan hoogwaardige en natuurlijke isolatiematerialen. Isovlas Oisterwijk is de marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van bouwisolatie gemaakt van vlas. De laatste jaren wordt het gebruik van vlas voor isolatie ook in Nederland steeds populairder. En dat is niet voor niets.

isovlasVlas is duurzaam en recyclebaar en past daardoor perfect bij de huidige visie rondom circulair en biobased bouwen. De natuurlijke vezelstructuur zorgt er voor dat vlas, in vergelijking met niet-natuurlijke isolatieproducten, veruit de hoogste isolatiewaarde op het gebied van geluid en temperatuur levert. Het materiaal “ademt”. Hierdoor is het vocht regulerend en ontstaat er een gezond binnenklimaat zonder schimmels.

Isovlas Oisterwijk heeft als eerste de unieke mogelijkheden van vlas vertaald in hoogwaardige en betaalbare bouwisolatie. Isovlas bouwisolatie is er in PL en PN. Deze onbeklede isolatieplaten houden het koel in de zomer en warm in de winter. De vlas-isolatieplaten zijn te gebruiken voor het isoleren en na-isoleren van daken, houtskelet bouwwanden en metal stud wanden. Ze zijn toepasbaar onder de begane grondvloer en als plafondisolatie. Ook het isoleren van spouw- of steensmuren is geen enkel probleem met Isovlas bouwisolatie.

Naast het onbeklede isolatiemateriaal heeft Isovlas ook een estetische variant ontworpen voor het van binnenuit na-isoleren. Isovlas Reno TG Elegant is een flexibele vlasisolatie op een luxe afgewerkte onderplaat. De gladde, stootvaste en afwasbare isolatieplaat zorgt voor een direct afgewerkte isolatie. De Isovlas Reno TG Elegant isolatieplaten hebben dezelfde hoge isolatiewaarden als de overige Isovlas isolatiematerialen.

isovlas

Bouwen met Isovlas is een slimme keuze voor overheden, ontwikkelaars, woningbouwverenigingen, aannemers én huizenbezitters.

Isovlas
www.isovlas.nl

Standnummer D.076