IJzersterke vloeren voor renovatie en transformatie

Artikel delen

Bij renovatie of herbestemming van gebouwen is het vaak een uitdaging hoe de nieuwe betonvloeren moeten worden gerealiseerd. Door de beperkte toegankelijkheid van het bestaande gebouw en ruimte op de bouwplaats zijn traditionele prefab beton vloerelementen meestal niet toepasbaar. Staalplaatbetonvloeren van REPPEL zijn in dit type project de ideale oplossing.

IJzersterke vloeren voor renovatie en transformatie

Een compleet pakket staalplaatbetonvloeren

Bij staalplaatbetonvloeren wordt gebruik gemaakt van koudgewalst geprofileerde staalplaten die dienen als bekisting en onderwapening van de nieuwe betonvloer. Door de speciale profilering van de dunne stalen platen is slechts een beperkte hoeveelheid beton nodig om een vloer te maken met een hoge draagkracht. Het geoptimaliseerd gebruik van staal en beton maken staalplaatbetonvloeren een duurzame keuze in bouwprojecten.

Met betrekking tot de bouwlogistiek bieden staalplaatbetonvloeren interessante voordelen. Met 1 transport kan een grote hoeveelheid vloerplaten op een project worden aangeleverd waardoor vervoersbewegingen worden geminimaliseerd. Door het lage gewicht en de breedte van de stalen platen kunnen deze in bundels door bestaande openingen in de gevel of het dak in een pand worden binnengebracht.

IJzersterke vloeren voor renovatie en transformatie

Met de merken LEWIS, HODY en OP-DECK levert REPPEL een compleet pakket staalplaatbetonvloeren waarmee constructieve vloeren met een dikte van 50 mm tot ca. 360 mm worden gemaakt. Op basis van de gestelde eisen op het gebied van draagkracht, brandwerendheid, geluids- en thermische isolatie werkt REPPEL per project de best passende vloeroplossing uit.

Ontwerp en engineering

Met advies vanaf de ontwerpfase tot en met montage is REPPEL de partner voor architecten, constructeurs en bouwbedrijven.  Het bedrijf verzorgt ook de statische berekeningen, legplannen en uitwerking van de detailleringen van de staalplaatbetonvloer.

REPPEL b.v. specialist building solutions
www.reppel.nl