In één keer een hoogwaardige gevel

Artikel delen

Er ligt een grote verduurzamingsopgave voor zowel woningbouw als kantoorgebouwen. Eerste belangrijke stap daarin is het verbeteren van de thermische schil. Het Isofinish buitengevelisolatie-systeem maakt het mogelijk om de gevel in één keer energetisch en esthetisch op te waarderen.

isofinish montage

Isofinish is een ventilerend gevelrenovatiesysteem dat tegen de bestaande gevel wordt gemonteerd. Isofinish omvat componenten van verschillende leveranciers. De basis is echter altijd een doorlopende isolatieschil van Powerwall isolatieplaten van Recticel. Powerwall is een vormvaste, vochtbestendige isolatieplaat met een grote warmteweerstand (lambda-waarde 0,022 W/mK). Daardoor is met een beperkte dikte een hoge isolatiewaarde te realiseren. Door het tand- en groefsysteem rondom zijn de isolatieplaten snel in elkaar te schuiven en worden naden en koudebruggen geminimaliseerd.

gevelbekledingOver deze hoogwaardige isolerende schil wordt met Borgh Facafix gevelmontageschroeven eenvoudig een egaal uitgelijnd regelwerk geplaatst. Met dit systeem worden de houten regels spanningsvrij aan het bestaand casco gemonteerd. Op het regelwerk past vrijwel elke gevelafwerking naar keuze.

Het Isofinish systeem is populair bij architecten, gevelbouwers en huiseigenaren, zowel bij nieuwbouw als bij het renoveren en na-isoleren van bestaande panden. Isofinish is een veelzijdig en duurzaam systeem dat met relatief weinig materiaal een hoge energiebesparing oplevert. Doordat Isofinish zelfdragend is, is bij renovatie geen verbreding van de fundering nodig en hoeft ook het bestaande buitenblad niet te worden gesloopt. De werkzaamheden vinden alleen aan de buitenzijde van het gebouw plaats zodat bewoners tijdens de renovatie niet hoeven te verhuizen.

Met Isofinish zijn al diverse projecten gerealiseerd in zowel woningbouw als utiliteitsbouw, zoals de complete schilvernieuwing van het kantoor van KIWA in Apeldoorn en de nieuwbouw van Dierenopvangcentrum Eindhoven.

Isofinish
www.isofinish.nl

Standnummer C021