Parkvilla in Alphen weer als nieuw

Artikel delen

Meer dan een eeuw geleden deed het gebouw dienst als school en kinderhuis. Tegenwoordig halen kunst- en cultuurliefhebbers hun hart op in het statige Parkvilla in Alphen aan de Rijn, nadat bouwbedrijf Coen Hagedoorn Bouwgroep het achterstallig onderhoud van het pand heeft aangepakt.

parkvilla

Het achterstallig onderhoud van Parkvilla hield onder meer in het onder handen nemen van het houtrot in kozijnen, dakkapellen en daklijsten. Het hout was ook toe aan een nieuwe schilderbeurt. Aan de hand van een historische kleurwaaier was de originele verfkleur vast te stellen: crèmewit.

Het dak van het monumentale pand moest beter geïsoleerd worden. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Coen Hagedoorn Bouwgroep alle originele dakpannen verwijderd. “Na de isolatie hebben we deze weer netjes teruggeplaatst. De leien aan de zijkanten van de dakkapellen waren in zeer slechte staat. Deze hebben we vernieuwd. Waar nodig hebben we ook het lood- en zinkwerk vervangen”, aldus het bedrijf.

De markante oude klokkentoren van Parkvilla verdiende wat extra aandacht. Het klokkenwiel was gecorrodeerd en de houten palen die bij de klokkenstoel door het dak staken, waren verrot. “We hebben het torentje in zijn geheel van het dak gehaald en de te renoveren onderdelen naar onze timmerman en smid gebracht.”

parkvilla