Duurzaam renoveren: wat gebeurt er met het balkon?

Artikel delen

Nieuwe kozijnen, een nieuw dak en een geïsoleerde gevel. Dat klinkt als een ingrijpende renovatie. Maar is er ook aan het balkon gedacht? We zijn het er toch over eens dat leefruimte met een balkon meer wooncomfort en levenskwaliteit biedt?

balkons

De balkons in dit project, De Generaal in Rijswijk, zijn achteraf verankerd door middel van het Schöck IQlick® Systeem.

Energiebesparende renovatie is alleen lonend wanneer de woning in zijn totaliteit wordt aangepakt, bijvoorbeeld bij de overgang naar het balkon. Wanneer de oppervlaktetemperatuur van de wand en de luchtvochtigheid in de ruimte niet meer in evenwicht zijn onstaat er namelijk condens- en schimmelvorming.

Schadelijke effecten van koudebruggen minimaliseren

balkonsSchöck Isokorf® is een constructief verankeringssysteem dat de bouwdelen thermisch scheidt en daarmee de schadelijke effecten van koudebruggen minimaliseert. Het Isokorf® element is onderdeel van de constructie en biedt de perfecte oplossing voor het thermisch isoleren van de aansluiting.

De Generaal, Rijswijk

Het voormalig hoofdkantoor van de belastingdienst is getransformeerd tot woongebouw. Tijdens het constructief onderzoek van het gebouw bleek dat de omtrek van de kelder groter was dan de omtrek van de bestaande toren hierdoor was het mogelijk om het gebouw op te dikken. Aan de kopgevels van de toren zijn uitkragende balkons toegevoegd. De subtiliteit van de vormgeving van de pui en de expressiviteit van de balkons dragen beide bij aan een sterke uitstraling, die refereert aan de naoorlogse architectuur.

Oplossing voor het achteraf monteren van balkons

De balkons in dit project zijn verankerd door middel van het Schöck IQlick® Systeem. Dit systeem is dé oplossing voor het achteraf monteren van balkons. Vanuit de kraan: achteraf, flexibeler, efficiënter en sneller en met dezelfde betrouwbare verankeringstechniek inclusief koudebrugonderbreking waar Schöck bekend om staat.

Schöck
www.schoeck.com