Internationale mobilisatie rond CO2-arm bouwen    

Artikel delen

Om het grootste aantal internationale bezoekers op zoek naar CO2-arme bouwoplossingen bijeen te brengen, lanceerden de beurzen BATIMAT, IDÉOBAIN en INTERCLIMA (Mondial du Bâtiment) de Low Carbon Construction Tour, een tournee door 12 Europese en Afrikaanse landen. Gelijktijdig organiseerde de Mondial du Bâtiment een speciaal programma om de top-100 Europese en Afrikaanse architectenbureaus gespecialiseerd in CO2-arme bouw naar de beurs te halen.

batimat

Alle bouwsectoren gemobiliseerd

Georganiseerd door RX France, de vakvereniging Afisb1 en Uniclima2, zijn de Mondial du Bâtiment en haar drie vakbeurzen BATIMAT, IDÉOBAIN en INTERCLIMA het trefpunt van alle spelers in de sector. Met nog 7 maanden te gaan voor de opening van de beurzen, hebben 968 exposanten hun deelname al bevestigd.

De BATIMAT, georganiseerd in de hallen 1, 4, 5 en 6, registreerde 711 exposanten, van wie 37% nieuwkomers. 70% van de expositieruimte is al verkocht.

Op de IDÉOBAIN, die in hal 2 wordt gehouden, zijn 81 exposanten aangemeld, van wie 42% nieuwkomers. 71% van de expositieruimte is al verkocht.

Op de INTERCLIMA, die in hal 3 wordt gehouden, zijn 176 exposanten ingeschreven, waarvan 35% nieuwkomers. Dit betekent dat 82% van de expositieruimte al verkocht is. Opmerkelijk is dat 39 van deze exposanten UNICLIMA vakleden zijn.

De Mondial du Bâtiment doet haar uiterste best om de deelname van alle professionals aan dit belangrijke evenement voor de industrie mogelijk te maken.

Gezellige ruimtes om elkaar te ontmoeten

De Mondial du Bâtiment is ook een tijd voor gezellige contacten én allerlei andere evenementen en activiteiten tijdens de beurs. De hele industrie komt tijdens deze 4 dagen bijeen en veel organisaties hebben ervoor gekozen van deze unieke gelegenheid gebruik te maken om evenementen voor hun leden te organiseren. Er zijn al meer dan 15 ontmoetingen gepland in de twee speciaal daarvoor bestemde ruimtes: De Espace 2000 in Hal 1 en de Oceania zaal in Hal 4.

 • Seminars en conferenties:
 • Maandag 3 oktober: Koolstofarme en inclusieve architectuur
 • Dinsdag 4 oktober: Milieubeleid
 • Woensdag 5 oktober: Demonstraties en CO2-arme oplossingen
 • Donderdag 6 oktober: Bouwsector
 • Door OPQIBI (ingenieurs-kwalificatie-instelling) georganiseerde conferenties
 • Metaalbewerkingsgroep
 • Vakbond SFECE (de Franse Unie voor Steigers, Bekistingen en Bekistingen).
 • Prijsuitreikingen:
 • De Nationale Houtbouw Prijs
 • De Trofee voor Veilige Gebouwen
 • Lancering van de Green Solutions Awards door CONSTRUCTION 21
 • Onderscheidingen voor installateurs
 • Engineering Awards

Een gratis toegangsbadge kan hier worden aangevraagd.

CO2-arme bouwtour

In de bouwwereld wordt al enkele jaren geïnnoveerd om nieuwe uitvoeringsmethoden te bedenken om gebouwen CO2-neutraal te maken. Tegenwoordig is dit een randvoorwaarde voor de totstandbrenging van CO2-neutraliteit in veel landen.

Als observatorium van de sector en zijn ontwikkeling wil de Mondial du Bâtiment enthousiaste sprekers laten meepraten over de uitdagingen in het streven naar CO2-arm bouwen. Het doel is oplossingen onder de aandacht te brengen, voorbeelden van in verschillende landen uitgevoerde projecten te belichten en het delen van geslaagde methoden.

Om te beginnen wordt er een ‘Low Carbon Construction Tour’ georganiseerd, met meetings op verschillende lokale markten. Tijdens deze tournee wordt een reeks conferenties en debatten gehouden met lokale deskundigen uit 12 landen (zie programma hieronder) om hun globale en lokale standpunten te delen en oplossingen onder de aandacht te brengen: deze zullen vervolgens op de beurzen BATIMAT, IDÉOBAIN en INTERCLIMA van 3 t/m 6 oktober in Parijs gepresenteerd worden.

Stap twee: internationale bezoekers verwelkomen – door hen te begeleiden bij het ontdekken van de oplossingen die bijdragen tot de CO2-neutraliteit van gebouwen – die op de verschillende beursonderdelen gepresenteerd worden. Verder is er een debatruimte waar experts zullen spreken over de Low Carbon Construction Tour van BATIMAT, INTERCLIMA en IDÉOBAIN.

Andere highlights die exclusief door de BATIMAT worden aangeboden:

 • Een internationale conferentie over het thema ” CO2-arm bouwen “,
 • Een internationale conferentie over off-site bouwen met als thema ” Verbeteren van de productiviteit en de CO2-balans optimaliseren”,
 • Een conferentieprogramma georganiseerd door de Franse ingenieursschool, École des Ponts, met 27 sessies met 27 internationale sprekers en digitaal uitgezonden (vertaalde en hybride lezingen).

Een aantal van de geselecteerde deskundigen: Elaine Toogood, hoofd architectuur van het Betoncentrum (VK), Alberto Boriani, CEO Isnova (Italië), Ignasi Pérez Arnal, directeur Rebuild (Spanje), Ibtissem Bouattay, lid van het Global ABC-UNEP verbond (Tunesië).

De top-100 internationale architectenbureaus die zich inzetten voor CO2-arm ondernemen zijn van 3 tot 6 oktober 2022 in Parijs

Het doel van de Mondial du Bâtiment is de top-100 Europese en Afrikaanse architectenbureaus die gespecialiseerd zijn in CO2-arm bouwen te interesseren voor een bezoek de beurs.

Een meerdaags speciaal programma zal hen de gelegenheid bieden mee te doen aan het conferentieprogramma, de belangrijkste besluitvormers te ontmoeten en exemplarische locaties en gebouwen te bezoeken.

Dit programma zal in verschillende landen worden uitgerold en wordt gefinancierd door het Ministerie van Economie, Financiën en Herstel, als onderdeel van het Franse ‘Destination France’-plan, Promosalons en RX France. Deze delegaties zullen worden verwelkomd in de speciale Internationale Club in Hal 6.

www.batimat.com
www.ideobain.com
www.interclima.com