Robot die zelfstandig inspectiewerk kan uitvoeren?

Artikel delen

Op 2 en 3 november verzamelen naar verwachting 5.000 vakgenoten zich op de Masters of Maintenance beurs in het Nijkerkse Hart van Holland. De beurs is hét evenement voor professionals in de schilders-, onderhouds- en verfbranche. Savantis verzorgt op deze beurs demonstraties met een state of the art Spot robot (standnummer 39).

De toekomst van onderhoudsinspecties

“Savantis biedt trainingen en opleidingen aan volgens de laatste ontwikkelingen, daarbij kijken we naar de toekomst en nieuwe mogelijkheden binnen de branche. We zien de beurs als een kans om bezoekers kennis te laten maken met de nieuwste technologieën. Voor het inspecteren van vastgoed is goede bereikbaarheid belangrijk. Een van de opties om bereikbaarheid op gevaarlijke plaatsen te borgen is de Spot robot.” aldus Robert Sjoers, hoofd Trainingen & Opleidingen Savantis.

De Spot robot zal volgens Robert Sjoers snel uitgroeien tot onmisbare helper bij vastgoedinspecties in complexe situaties. “De Spot robot kan worden uitgerust met tools om zelf inspectiewerk uit te voeren. Denk aan gedetailleerde 360° inspecties, thermische inspecties, twin en 3D CAD werk, voorspellend onderhoud en fysiek werk met de Spot arm. Dit vergemakkelijkt vastgoedinspecties op moeilijk bereikbare plekken en draagt bij aan de accuratie van inspecties.”

De vlucht van drones

Naast demonstraties met de Spot robot kun je bij Savantis ook alles leren over het gebruik van drones bij vastgoedinspecties. “Drones kunnen worden ingezet voor warmtebeelden en 3D-modellen. Data afkomstig van een drone wordt daarna gebruikt om voorspellende onderhoudsmodellen te genereren. Savantis geeft sinds dit jaar de training Drone inspecties van vastgoed. Hierbij leren we onze deelnemers hoe je een drone inzet bij het inspecteren van vastgoed.” volgens Robert Sjoers.

Virtual reality als leermiddel

Tot slot laat Savantis je op de beurs live ervaren wat het inzetten van virtual reality bijdraagt aan betere leerprocessen binnen de branche. “Via een virtual reality sessie nemen we je mee de hoogte in, zodat je ervaart hoe het is om te werken met een hoogwerker. We willen deze technologie gebruiken voor trainingen zoals Veilig werken met de hoogwerker en zijn benieuwd naar wat de beursbezoeker hiervan vindt.” zegt Robert Sjoers.

Reserveer je gratis ticket

De Masters of Maintenance beurs is gratis te bezoeken. Reserveer jouw gratis tickets via mastersofmaintenance.nl. De beurs valt op 2 en 3 november en is van 13.00 – 21.00 uur.

Savantis
www.savantis.nl