In de spotlight

Artikel delen

Na-installatie van zonwering nog nooit zo eenvoudig

Windvaste doekzonwering of buitenscreens bewijzen al langer hun nut om oververhitting in huis tegen te gaan. Een aantal recente hete zomers en hittegolven doen huiseigenaars meer dan ooit inzien dat het een efficiënte manier is om te voorkomen dat de binnentemperatuur op warme dagen te hoog oploopt.

Doekzonwering

Logisch: buitenzonwering houdt de zon tegen daar waar het hoort, nog voor die het glas kan bereiken. Zo wordt voorkomen dat het binnenshuis te snel opwarmt. Want weet dat het in de goed geïsoleerde en luchtdichte woningen van tegenwoordig  niet makkelijk is om die warmte – zodra die binnen zit – ook terug buiten te krijgen.

Voordelen van doekzonwering zijn bovendien dat men – in tegenstelling tot rolluiken – binnen toch kan blijven genieten van daglicht en ook niet hoeft in te boeten aan zicht naar buiten. In de winter kan men met de screens omhoog bovendien toch steeds optimaal blijven profiteren van de gratis zonnewarmte.

Doekzonwering met zonnecel

Voor wie zijn bestaande woning alsnog wil uitrusten met doekzonwering is er de Fixscreen Solar van Renson. Uitgerust met een zonnecel op de doekkast, maakt die na-installatie een pak eenvoudiger. Onnodig te zeggen dat deze screen op zonne-energie ook op het vlak van duurzaamheid hoog scoort. De zonne-energie wordt in de interne batterij opgeslagen voor het ogenblik waarop de gebruiker de screen wil op- of uitrollen. De zonnecel zit naar keuze links of rechts op de doekkast. De screen wordt geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onderaan de kast.

doekzonwering

“3 jaar geleden besloten we bij onze nieuwbouwwoning enkel de slaapkamers uit te rusten met rolluiken,” klinkt het bij een bewoner in het Belgische Vosselaar. “Maar met enkele warme zomers achter de rug besloten we nu toch om ook op de ramen van de andere kamers screens te laten plaatsen. Rolluiken waren dit keer geen optie meer, omdat er dan heel grote kasten voor de ramen zouden hangen. En met de screens is dat niet het geval: daarvan zie je bijna niets, zo slank en modern zijn die gemaakt. Aangezien deze Fixscreen Solar werkt op zonne-energie heeft de installateur bij de installatie zelfs niet door de muur moeten boren om die op het stroomnet aan te sluiten. De plaatsing ging dan ook heel vlot en alles is in perfecte staat gebleven.”

Renson
www.renson.eu

RenovatieTotaal