No Roof To Waste met circulaire dakbaan

Artikel delen

Met het concept No Roof To Waste geeft Derbigum inhoud aan duurzame en circulaire daken. Door bestaande bitumen dakbanen volledig te recyclen, ontstaat Derbitumen, een circulaire grondstof, waarmee nieuwe, duurzame dakbedekking gemaakt kan worden. Derbigum NT is daar een goed voorbeeld van.

No roof to waste

Derbigum NT is een bitumineuze dakbaan, die dankzij ‘Nieuwe Technologieën’ ideaal is voor het ontwerp van duurzame en circulaire daken. Deze dakbaan bestaat namelijk voor minimaal 25 procent uit Derbitumen, bitumen gewonnen uit gerecycleerde dakbedekking van snijafval en sloopdaken. Deze Derbitumen wordt gecombineerd met virgin bitumen. De specifieke formule met polymeren verleent uitzonderlijke duurzame eigenschappen aan de toplaag op zowel technisch als ecologisch vlak.

Aan de bovenkant zijn de dakbanen voorzien van twee verschillende wapeningen, een glasvlies en een niet-geweven polyester. Deze zorgen voor een perfecte dimensionele stabiliteit, hoge belastbaarheid en scheur- en perforatieweerstand.

Aan de onderzijde is de toplaag betalkt afgewerkt en voorzien van een randstrook met PE-wegbrandfolie. Met een gewicht van 25 kg per rol is het bovendien verantwoord te verwerken.

No Roof To Waste is het concept waarmee het bedrijf actief wil bijdragen aan een circulaire economie. Naast de bitumineuze dakbaan Derbigum NT vormt de onderlaag Derbicoat NT ook onderdeel van het assortiment binnen dit concept. Bevat de toplaag al minimaal 25 procent Derbitumen, de onderlaag bestaat voor minimaal 30 procent uit deze duurzame grondstof.

Beide producten zijn Komo gecertificeerd. Derbigum NT heeft een DuBokeur-certificaat en is opgenomen in de Nationale Milieu Database (NMD) als categorie 1-product met de laagste schaduwkosten (MKI) van alle waterdichtingsproducten.

Derbigum
www.norooftowaste.nl