Woningen Tarwekamp na renovatie energielabel A en B

Artikel delen

Aan het Tarwekamp in de Haagse wijk Mariahoeve zijn in het afgelopen anderhalf jaar acht woonblokken met in totaal 176 woningen van woningcorporatie Staedion van binnen en van buiten gerenoveerd. De woningen waren verouderd en aan vernieuwing toe. Het resultaat: duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst en een woningcomplex met een eigentijdse uitstraling die past bij het groene Mariahoeve.

een flatgebouwAlle 176 woningen zijn grondig gerenoveerd. Beschikten de woningen eerder nog over energielabel E, F of G, dankzij de renovatie hebben de woningen nu label A of B. Voor het verduurzamen van de woningen zijn onder meer het dak en de kelder geïsoleerd en is al het enkel glas vervangen door HR++ glas en nieuwe kozijnen. Bewoners hebben ook de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te laten leggen. Waar nodig plaatste Staedion nieuwe badkamers, keukens en toiletten.

Door het vervangen van de voor- en balkondeuren en installatie van een videofoon is de inbraakveiligheid vergroot. De brandveiligheid van de woningen is verbeterd en de nieuwe, mechanische ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat. De buitenkant kreeg een moderne uitstraling door gevels met rustige kleuren. De nieuwe balkonhekken met gematteerd glas maken de moderne uitstraling van de woningen helemaal compleet.

Bron: Staedion