Woningcorporatie Rochdale sluit aan bij transformatie kantoor tot huurwooncomplex

Artikel delen

In Amsterdam Sloterdijk wordt aan de Naritaweg een kantoorgebouw getransformeerd naar een woongebouw met ongeveer 180 huurappartementen. De middeldure en vrije sector huurwoningen – samen 70% – worden afgenomen door Maarsen Groep. Voor de 30% sociale huurwoningen is nu een overeenkomst gesloten met Woonstichting Rochdale. HBB Groep, als ontwikkelende bouwer, zal ook de realisatie op zich nemen.

een gebouw in de stad Het plangebied Sloterdijk-Centrum wordt de komende jaren getransformeerd van monofunctioneel kantorengebied tot een levendige en gemengde stadswijk, waar wonen, werken, ontmoeten, verblijven, produceren, ontspannen en ondernemen samenkomen. De focus in Sloterdijk-Centrum ligt de komende jaren op het toevoegen van circa 7.500 woningen, in combinatie met maatschappelijke en/of commerciële voorzieningen in de plint; er wordt gestreefd naar een woon-/werkverhouding van 50%-50%. De herontwikkeling van Naritaweg 12 draagt bij aan deze forse transformatie van Sloterdijk. Het ontwerp van de woningen is van architectenbureau Arons & Gelauff uit Amsterdam.

Eric Nagengast, directeur Vastgoed Rochdale: “Onze corporatie haalt alles uit de kast om meer betaalbare woonruimte in deze stad te realiseren. Dit project in Sloterdijk is daar een prachtig voorbeeld van. In één klap 54 sociale woningen erbij, in een prachtig gemengd complex, in een nieuwe woonwijk. Geweldig is dat.”