Woonconcept en Trebbe verduurzamen samen 63 appartementen aan de Alteveerstraat in Hoogeveen

Artikel delen

Onlangs zijn Woonconcept en Trebbe gestart met het verduurzamen van 63 appartementen aan de Alteveerstraat in Hoogeveen. Na de werkzaamheden zijn de woningen comfortabeler en gasloos, zo kunnen de bewoners straks allemaal weer trots zijn op hun thuis.

Appartementen alteveerstraat

Voordat het plan voor de verbetering en verduurzaming van de woningen werd gemaakt, gingen Woonconcept en de bouwpartner met de bewoners in gesprek. Om te horen wat zij belangrijk vinden en wat er verbeterd moet worden. Met een Bewoners Advies Groep, een groep bewoners die graag verder mee wilde denken, hebben Woonconcept en Trebbe het plan verder uitgewerkt. Met succes! Hans Veldman is projectmanager bij Woonconcept en blij dat de werkzaamheden gestart zijn: “De bewoners willen graag dat de werkzaamheden snel uitgevoerd worden. Doordat de bewoners straks geen gezamenlijke warmtevoorziening meer hebben, maar een individuele afrekening krijgen van hun elektrische radiatoren, hebben ze veel meer invloed op hun eigen energierekening. En dat is in deze tijd natuurlijk heel erg fijn.”

Toekomstbestendig en energiezuinig

De 63 appartementen zijn verdeeld over drie appartementencomplexen. Deze gebouwen zijn begin jaren 70 gebouwd en toe aan verduurzamende maatregelen, zodat bewoners hier comfortabel kunnen blijven wonen. De gebouwen krijgen nieuwe daken en de gevels worden geïsoleerd. De appartementen worden allemaal gasloos. Voor de verwarming en het warmwater in de appartementen wordt een warmtepomp in combinatie met elektrische radiatoren geplaatst. Ook wordt alle beglazing vervangen door HR++-glas. Om de woningen helemaal klaar voor de toekomst te maken, worden ook de meeste keukens vervangen, als dat niet in de afgelopen jaren is gedaan. Na de werkzaamheden voldoen alle appartementen weer aan de wensen en eisen van deze tijd én aan energielabel A.

Een prettige samenwerking

Woonconcept gaat voor de verduurzaming van woningen samenwerkingen aan met partners. Trebbe is één van die partners. Eerder verduurzaamden Woonconcept en Trebbe al 59 woningen aan de Resedastraat en Rozenstraat in Meppel en 102 woningen aan de Heinsiusstraat in Meppel. De werkzaamheden in Hoogeveen zijn inmiddels gestart, naar verwachting worden deze eind van dit jaar afgerond. “Wij vinden het fantastisch dat wij Woonconcept ondersteunen bij het energiezuiniger en betaalbaarder maken van haar woningvoorraad”, vertelt Wouter Huuskes, directeur bij Trebbe. “Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen van Trebbe BestaandWonen, met hart voor de bewoner en oog voor betaalbaarheid.”

Bron: Woonconcept