Lezerstest

lezerstest
Artikel delen

‘Krachtige boor met grote tanden’

Als installateur pakt Ronald van der Woude regelmatig een dozenboor om ruimte te maken voor een nieuwe wandcontactdoos. Op ons verzoek test hij hiervoor de InterDynamics Dozenboor Premium. Over zijn ervaringen tijdens renovatiewerkzaamheden in sanitaire ruimtes van woningen is Ronald kort en bondig: “Het is een krachtige boor met grote tanden waarmee je snel en schoon kunt werken.”

DozenboorDe tanden van de dozenboor zijn het eerste wat Ronald opvalt als hij de InterDynamics Dozenboor Premium pakt. “Ik werk altijd met een boor met kleinere tanden, dus dat zag ik meteen”, zegt Ronald, die bij Aart van der Pol Badkamers in Bathmen werkt.

Een verschil dat hij ook merkt bij het boren van het eerste gat. “De boor met een diameter van 82mm gaat soepel en snel het materiaal in, dat werkt prettig. Bovendien zorgen die grote tanden met een segmenthoogte van 10 mm ervoor dat je veel langer met dezelfde dozenboor kunt werken omdat je minder snel last hebt van slijtage.”

Goede stofafzuiging

De meegeleverde adapter voor de stofafzuiging werkt volgens Ronald erg goed. “Zodra de stofzuigerslang aan de boormachine is gekoppeld, blijft de adapter door het gewicht van de slang goed op zijn plek zitten. Daardoor heb je altijd optimaal zicht op het werk wat je doet. Ook dat vind ik een prettige eigenschap.”

Gecombineerd met de stofsleuven aan de bovenzijde van de dozenboor kun je met de InterDynamics Dozenboor Premium schoon werken, zo ervaart Ronald. “Het goed afvoeren van de stof en het gruis is bij droogboren natuurlijk een absolute voorwaarde.” De 5 tanden van 10mm lang zorgen tijdens het boren voor voldoende ruimte in het boorgat zodat het gruis en de stof snel afgezogen kunnen worden. “Ook dat bevordert de snelheid en het eindresultaat van het boorwerk.”

A-merk kwaliteit in handen

Tijdens het testen van de InterDynamics Dozenboor Premium boort Ronald in verschillende soorten steen. “Zowel in harde als middelharde steensoorten zoals Ytong gasbetonblokken, maar ook in beton presteert de dozenboor erg goed”, zo zegt Ronald. Hoewel de InterDynamics Dozenboor Premium volgens de voorschriften geschikt is voor harde en middelharde steensoorten, uitgezonderd beton, toont Ronald dat af en toe een gat boren in beton ook kan.

“Je merkt dat je A-merk kwaliteit in handen hebt. Voor een lange levensduur moet je niet te vaak te veel vragen van een machine of product, maar het zegt genoeg dat de InterDynamics Dozenboor Premium het wel aankan.”

Robuust

Gevraagd naar het materiaal waarvoor je de InterDynamics Dozenboor Premium het beste kunt inzetten, zegt Ronald: “Ik kan me zo geen steensoort bedenken waarvoor hij niet geschikt is. Het werken met de InterDynamics Dozenboor Premium is mij bijzonder goed bevallen, in alle wanden waarin ik er mee heb geboord. Voor het snel en schoon boren van gaten voor wandcontactdozen is dit een krachtige en robuuste boor.”

Ronald zegt de InterDynamics Dozenboor Premium dan ook van harte aan te bevelen aan iedereen die regelmatig wandcontactdozen moet plaatsen. “Met zijn lengte van 7cm en M16-aansluiting haal je kwaliteit in huis waar je veel profijt van hebt. Het is een boor waarmee je op een comfortabele manier nauwkeurig kunt werken.”

Voor het testen van de InterDynamics Dozenboor Premium ontving Ronald een actieset met daarin twee 82mm dozenboren met stofsleuven aan de bovenzijde, een adapter van 13mm, een centreerboor en een stofzuigeradapter.

A.S.F. Fischer
webshop.asf-fischer.nl

RenovatieTotaal