Elektrisch verwarmen met slimme regelingen

Artikel delen

Slim en duurzaam verwarmen zit in het DNA van Masterwatt. In 2016 is het bedrijf gestart met elektrische verwarmings- en tapwateroplossingen en anno 2023 maakt Masterwatt een enorme groei door.

Het Masterwatt gebouw

Toekomstvisie

Bart Alblas, directeur Masterwatt: “Om een bijdrage te leveren aan een gasloze toekomst, is voor ons de elektrificatie van woningen een belangrijke eerste stap. De warmtepomp neemt een belangrijke positie in bij de energietransitie, voor zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Er zijn tal van oplossingen mogelijk. Denk hierbij aan een situatie waar het tapwater verwarmd wordt door zonnepanelen en waar infrarood als bijverwarming dient.”

Er zijn dan vele combinaties op het gebied van elektrisch verwarmen mogelijk, en dat is nu juist de kracht van Masterwatt.

De kracht van combineren

“De woning van de toekomst is ingericht met een warmtepomp. Wij denken dat je in de toekomst kiest voor een basisverwarming. Met een elektrische of hybride warmtepomp breng je het huis naar een basisniveau en met infraroodverwarming of elektrische radiatoren verwarm je overige ruimtes verder op. Het is een andere manier van verwarmen.” Aldus Bart Alblas.

Slimme technieken

“Wij geloven in het gebruik van slimme apparaten en regelingen. Denk bijvoorbeeld

Een slimme boiler die leert van het bewonersgedrag. Apps waarmee je radiatoren aanstuurt. Een aanwezigheidssensor, die terugschakelt in vermogen wanneer er niemand aanwezig is of een open raam detectie die ervoor zorgt dat de radiator uit gaat bij detectie van koude lucht. “Zo ga je efficiënt om met energie en ben je bewust duurzaam bezig”. Aldus Elmer Gouw

Maatwerk en ondersteuning

Masterwatt vindt het belangrijk om naast het leveren van duurzame, elektrische oplossingen op installatiegebied de keuze hiervoor ook te onderbouwen met een uitgebreid advies. Zij helpen de klant bij het maken van BENG-berekeningen of een energiesimulatie. Naast energiezuinigheid en duurzaamheid blijft ook het comfort en gebruiksgemak van de gebruiker zeer belangrijk bij het advies. “ Wij zijn dé specialist in elektrisch verwarmen, en daar zijn we trots op!”

Masterwatt
www.masterwatt.nl