Het intelligente netwerk voor woningen en gebouwen

Artikel delen

Het van oorsprong Duitse Kopp zet vol in op comfort en duurzaamheid. Met het nieuwe smarthome-concept Blue-control kan zowel apparatuur en energiehuishouding geregeld en gemonitord worden. Het SmartHome systeem Blue-control is gebaseerd op de Bluetooth 5 MESH technologie.

Bluetooth® 5 Mesh is de nieuwe wereldwijde standaard in smarthome – met een groot bereik en hoge overdrachtssnelheden. Dankzij de Mesh-technologie bouwt het systeem een eigen netwerk op. Hoe meer actoren en producten je met Blue-control koppelt, des te sterker en groter wordt je bereik.
Naast dat de actoren te plaatsen zijn in een centraaldoos, kunnen deze ook in de groepenkast geplaatst worden en met een draadloze, batterijloze schakelaar bediend worden.

Blue-control is eenvoudig te bedienen en hierdoor zeer klantvriendelijk, omdat alle apparaten ofwel via de “Kopp HomeConnect”-app of via spraakcommando’s via Amazon Alexa en de Google Assistant kunnen worden bediend. Binnenshuis is bediening zonder gateway of internetverbinding mogelijk.

Hybrid Smart Switch

De Hybrid Smart Switch is een elektronische multifunctionele schakelaar met de Blue-control Bluetooth 5 Mesh technologie. De wipmontage is onafhankelijk van het schakelmerk, wat betekent dat de wippen en afdekramen van verschillende schakelfabrikanten zoals Kopp, Gira, Busch-Jaeger, Berker, Schneider Merten en Jung gebruikt kunnen worden.

Voordelen van Hybrid Smart Switch:

  • Zender en ontvanger in één apparaat
  • Installatie in vlakke inbouwdoos mogelijk
  • ook beschikbaar in 2-draads technologie, installatie zonder nuldraad
  • vertegenwoordigt een actief Mesh-knooppunt in het netwerk
  • snelle en eenvoudige installatie en integratie in het systeem
  • Handige bediening via de Kopp HomeConnect app

Kopp
www.kopp.eu/nl/