FSC® houtvezelcementplaten als geïsoleerde beplating

Artikel delen

Naast bekende oplossingen met gips in combinatie met PIR als isolatiemateriaal, combineert WECAL inmiddels ook andere typen plaatmateriaal met diverse typen isolatiematerialen voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Momenteel wordt de FSC® goedgekeurde houtvezelcementplaat Betonyp® gepromoot in combinatie met isolatiematerialen voor renovatietoepassingen in woningen die opgewaardeerd moeten worden.

HoutvezelcementplatenWECAL biedt verschillende combinatieplaten, zoals de combinatie van XPS-isolatie met Betonyp® -X. Deze combinatieplaat wordt ingezet als kantplank voor aansluiting van extra aan de buitenzijde te isoleren gevels op maaiveldniveau. Combinatieplaten met drukvaste PIR-isolatie worden als Betonyp® -P ingezet in na te isoleren vloeren en/of als na isolatie van binnenwanden. Met onbrandbare steenwol- of glaswolisolatie worden combinatieplaten als Betonyp® -S of Betonyp® -G ingezet voor akoestische toepassingen en/of toepassingen met verhoogd risico op brandgevaar. De combiplaten kunnen op maat aangeleverd worden in kleine productiehoeveelheden vanaf 25 m2.

Voor de Betonyp® toplaag is een dikterange van 8 tot 40 mm leverbaar, gangbaar is 10 mm. In een dikte van 12 mm wordt al een geluidsabsorptie van 30 dB bereikt. Daarnaast heeft de plaat op productniveau brandklasse B-S1-do.

Betonyp® toplagen zijn eveneens te combineren met BATIBOARD brandwerende perlietisolatie als maatwerkoplossingen (akoestische en brandwerende afwerkplaten) in na te isoleren plafonds en/of voorzetwanden. De platen kunnen geleverd worden met afmetingen tot 3200 x1250 mm zodat toepassingen met een minimum aan plaatnaden mogelijk zijn. Standaard worden de combiplaten geleverd met rechte kanten. Op aanvraag zijn diverse sponningafwerkingen mogelijk, ook bij maatwerk in kleinere hoeveelheden.

WECAL Dak- & Isolatietechniek
www.wecal.nl