Veelzijdige dakbaan voor ieder type plat dak

Artikel delen

Voor de renovatie van traditionele platte daken of een plak dak op een nieuwbouwproject biedt producent Derbigum met Derbigum SP FR een veelzijdige bitumen dakbaan. Deze is geschikt voor ieder type plat dak en laat zich eenvoudig bevestigen. Daarnaast is de dakbaan volledig recyclebaar en heeft het bovendien een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar.

Een dak met rollen dakbedekking eropDankzij een hoogwaardige UV-bestendigheid, goede thermische prestaties, vliegvuurbestendigheid en hoge stabiliteit van het materiaal is Derbigum SP FR een betrouwbare en duurzame waterdichting. Het materiaal is volledig recyclebaar en omdat Derbigum ook de snijresten die bij de verwerking overblijven terugneemt en hergebruikt, is het zelfs een volledig circulair product.

De dakbaan wordt geproduceerd uit gemodificeerde APP bitumen en is uitgerust met twee gescheiden wapeningen, aan de bovenzijde een glasvlies en vlak daaronder een niet-geweven polyester. Die wapeningen zorgen voor een hoogwaardige scheur- en ponsweerstand, een dimensionele stabiliteit zodat er geen krimp in de dakbanen optreedt en er geen craquelevorming ontstaat. De dakbaan is zonder extra afwerking uit zichzelf goed beschermd tegen UV-stralen.

Derbigum SP FR kan door de verwerkers eenlaags en meerlaags aangebracht worden. Eenmaal bevestigd vraagt de dakbaan daarna amper onderhoud. Zodra de dakbaan aangebracht is, kan het gelijk belopen worden zonder kans op perforatie.

Alle ondergronden

rollen dakbedekkingDe Derbigum SP FR kan op verschillende manieren verwerkt worden op alle ondergronden. Beton, hout, houten platen of staaldaken. Zelfs over oude waterkeringen kunnen de dakbanen probleemloos aangebracht worden. Ook voor detailafwerkingen biedt de dakbaan een eenvoudig verwerkbare oplossing.

Naast gevlamlast aanbrengen en koud verkleefd kunnen de Derbigum SP FR dakbanen ook mechanisch en losliggend geballast bevestigd worden.

De afmeting van de 4mm Derbigum SP FR is zo aangepast dat het rolgewicht onder de 25 kg blijft. Daarmee voldoet iedere rol aan de Arbowet van 1 januari 2012, waarin een tilnorm voor dakmaterialen van maximum 25 kg per persoon is vastgesteld. Daarmee denkt de producent dus ook aan de werkomstandigheden van de verwerkers.

Het Engelse onafhankelijke onderzoeksinstituut BBA heeft onderzoek gedaan naar 40 jaar oude Derbigumdaken die bedekt zijn met bitumineuze dakbedekking, zoals het ArcelorMittal-project in het Franse Duinkerken. Het instituut concludeert in het onderzoek dat Derbigum SP FR-membranen, aangebracht volgens de verwerkingsrichtlijnen, een levensduur van minstens 40 jaar kunnen bereiken.

Gecombineerd met de eigenschap dat de dakbanen aan het einde van de levensduur 100% recyclebaar zijn, draagt producent Derbigum actief bij aan de circulaire economie.

Derbigum
www.derbigum.nl