Van Boven groeit door

Artikel delen

Vanuit vestingstad Gorinchem bedient familiebedrijf Van Boven al meer dan 71 jaar de markt voor bouwmaterialen met oplossingen voor daglicht. Dat doet het bedrijf anders dan anderen. Dit jaar met een compleet nieuw assortiment Vlakglasramen.

dak met dakramen

RWA koepels Van Boven®.

We spraken op het hoofdkantoor met Jurgen van Os (commercieel directeur), Johan Timmer (sales manager Daglichtproducten), Alex van Zwieten (teamleider Projectbouw), Peter Bekers (accountmanager Projectbouw), Rob Maessen (directeur Flowlight) en Freddy Miedema (accountmanager Flowlight).

Wat direct opvalt, is de no-nonsense uitstraling van het bedrijf. “We investeren vooral in zaken, die onze klanten belangrijk vinden, zoals voorraden, innovatie en dienstverlening”, aldus Jurgen. Tussen de opslagmagazijnen bevindt zich naast de eigen lichtstratenfabriek en de polyesterfabriek, het logistieke centrum met een wagenpark met eigen chauffeurs.

Twee keer per week zelf bij onze klanten

In de veranderende markt probeert het bedrijf met maatwerk de klantenkring sterker te maken. “Dat doen we o.a. met twee keer per week levering aan de vakhandel in heel Nederland”, aldus Johan. “We merken dat klanten bewust hun voorraad laag houden, vaker hun bestellingen last minute plaatsen, en ook nog eens op een bouwplaats willen laten leveren. We kunnen hier met ons eigen chauffeursteam flexibel op inspelen.” Ook het commerciële team is uitgebreid om vaker bij de klant te komen: 6 accountmanagers in Nederland en België, met 4 binnendienstmedewerkers.

Eigen polyesterfabriek met 200 profielen

“We doen het al jaren, maar vertellen het eigenlijk nooit”, aldus Jurgen, “maar we zijn de enige polyester golfplatenproducent van Nederland”. Met ruim 200 (!) mallen is vrijwel elk profiel tegen de laagste kosten te produceren. Met dit Nederlandse kwaliteitsproduct zit het bedrijf ‘om de hoek’ bij haar klanten, waardoor het niet alleen snel, maar ook nog eens duurzamer geleverd kan worden.

We zijn de enige polyester golfplatenproducent van Nederland

Vernieuwd assortiment Vlakglasramen met aantrekkelijke prijsstelling

dakraam

Het nieuwe Lightwing vlakglasraam voor nieuwbouw en renovatie.

Van Boven heeft in juni 2023 een totaal nieuw assortiment gunstig geprijsde vlakglasramen onder de merknaam LightWing op de markt gebracht. Een innovatief kwaliteitsproduct dat aansluit op de marktvraag en ook nog eens scherper is geprijsd dan het bestaande aanbod. Iets dat in deze tijden een schot in de roos blijkt. “De verkopen gaan geweldig, zelfs boven onze positiefste verwachting!”, aldus een enthousiaste Johan.

Lichtstratenproducent met RWA oplossingen

In de fabriek in Gorinchem produceert Van Boven haar eigen lichtstraten. Van enkele stuks tot honderden meters. “We hebben vorig jaar zelfs een renovatieproject van meer dan 3.000 m1 (!) aan lichtstraat met een overspanning van 5.35 meter verzorgd”, aldus Alex, die aangeeft dat het fijn werken is als je een gevestigde naam in de markt bent.

Van Boven levert vanuit haar historie ook veel lichtstraten in België, waar de bouweisen op brandveiligheid hoger liggen dan in Nederland. Dit heeft volgens Peter als voordeel dat ook de Nederlandse klanten de mogelijkheid hebben om richting hun klanten net wat meer te bieden dan een standaard lichtstraat. Veiliger en beter.

Lichtdoorlatende isolerende dakpanelen van Flowlight®

Als onderdeel van Van Boven is Flowlight de Europees marktleider in lichtdoorlatende isolerende sandwichpanelen. In de afgelopen 37 jaar heeft het bedrijf via haar distributeurs al ruim een miljoen m2 dakplaten geleverd voor met name licht hellende industriële daken. “Met dit assortiment bieden wij een belangrijke aanvulling voor de klant”, aldus Rob, die samen met Freddy aanspreekpunt is voor de klanten, waarvoor vrijwel altijd maatwerkoplossingen geproduceerd worden.

Als klein landje Europees marktleider in lichtdoorlatende isolerende dakpanelen

Nederlands familiebedrijf met totaalassortiment

Van Boven is een familiebedrijf met korte lijntjes. Dat is best onderscheidend tussen de grote Nederlandse en Belgische multinationals op de daglichtmarkt. Als specialist beschikt Van Boven over een totaal assortiment dat klanten de mogelijkheid geeft om hun inkoopkracht te bundelen. Dat scheelt iedereen moeite en levert meer op. “Wij danken onze ontwikkeling aan onze grote vaste klantengroep,” aldus Jurgen, “en we hopen dat we met hen elke dag een beetje beter kunnen samenwerken om onze eindgebruikers het beste product met de beste condities te kunnen leveren. Onder ons motto: Daglicht komt Van Boven©!”

Bedrijven:

  • Van Boven Daglichtproducten (leverancier koepels, vlakglasramen, platen, etc.)
  • Van Boven Projectbouw (productie en montage van lichtstraten en -wanden)
  • Flowlight (productie en levering van lichtdoorlatende isolerende sandwichpanelen)

Locaties: Gorinchem, Asperen, Hoensbroek en Bilzen (BE).
Medewerkers: 43
Producten op voorraad: 4.976

logos