Helpende hand bij golfplaatmontage

Artikel delen

“Van zwaar werk naar licht werk!” Dat is het grootste voordeel van de Quickroofer. Een semiautomatische machine die golfplaten op het dak legt door alleen maar op het knopje te drukken. Het tillen en slepen van golfplaten op het dak is definitief voorbij. Golfplaten leggen wordt hierdoor wel heel makkelijk.

Er zijn enkele jaren onderzoek en prototypes aan vooraf gegaan, maar de Quickroofer is eindelijk klaar om de mannen op het dak te ontlasten van het zware werk. De Quickroofer werkt door middel van het ‘’oppakken’’ van golfplaten die zich al in kant en klare kratten bevinden, geleverd rechtstreeks uit de Eternit fabriek te Goor. Nadat de golfplaten in de Quickroofer zijn geplaatst wordt deze met een kraan naar het dak gehesen. Eenmaal op het dak bediend één man de Quickroofer die de golfplaten stuk voor stuk op het dak legt.

Om ervoor te zorgen dat de golfplaten mooi recht achter elkaar worden gelegd is er een geleiderail aangebracht die over de gordingen van het dak “loopt’’. De enige handeling die dan overblijft, is het vastschroeven van de golfplaten. Het tillen en slepen van golfplaten (die al snel 25 kg per stuk wegen) is hierdoor niet meer nodig. Doordat de Quickroofer het werk een stuk lichter maakt kunnen montagemedewerkers continu aan de slag blijven en hele daken in één dag dicht leggen, om hierna nog genoeg energie over te hebben voor het gezin thuis.

De Quickroofer is ontwikkeld door het bedrijf Welietech te Kootwijkerbroek in samenwerking met een gerenommeerd montagebedrijf te Kootwijkerbroek en de Etex Group (het moederbedrijf van Eternit BV). Welietech blijft betrokken bij de Quickroofer en zorgt voor de service en onderhoud. Eternit te Goor begeleid elk project en zorgt ervoor dat de Quickroofer en de benodigde kratten met golfplaten op de werf worden afgeleverd en ook weer worden afgehaald. Geen gedoe meer met lege statiegeld pallets.

Voor het gebruik van de Quickroofer geldt er een huurtarief van € 375,- per dag en wordt er een waarborg gevraagd. Meer informatie: https://www.eternit.nl/nl-nl/quickroofer/