Innovatie in dakbedekking: circulair en kleurrijk

Artikel delen

Derbigum lanceert met trots Derbicolor NT, een product dat duurzaamheid, esthetiek en circulariteit combineert in dakbedekkingstechnologieën.

Vernieuwde dekbedekking

Wat Derbicolor NT onderscheidt, is het unieke recycleproces. Derbigum is de eerste fabrikant die oude dakbedekkingsmembranen transformeert tot volledig recyclebare nieuwe membranen. Dit circulaire proces is niet alleen milieuvriendelijk maar creëert ook een gesloten kringloop van duurzaamheid, met recycling en hergebruik als leidende principes.

Gecertificeerd door KOMO (certificaatnummer K22103), voldoet Derbicolor NT ruimschoots aan strenge eisen. Met optimale hechting en dekking van de leislag bevordert het de UV-bestendigheid. Bovendien zijn de-producten van het bedrijf met gerecyclede content opgenomen in de Nationale Milieu Database (NMD), wat de inzet voor milieuvriendelijk bouwen onderstreept.

Derbicolor NT voegt niet alleen duurzaamheid maar ook kleur toe aan de Nederlandse markt. Naast de standaardkleuren lichtgrijs, donkergrijs en wit, biedt Derbigum nu ook gekleurde membranen aan, waardoor architecten en bouwprofessionals meer ontwerpmogelijkheden hebben. Deze kleuruitbreiding weerspiegelt het streven naar esthetiek zonder concessies te doen aan duurzaamheid.

Deze toplaag is vergelijkbaar met de Derbigum SP FR, waarvan de levensduur 40+ jaar bedraagt. Gemaakt met hoogwaardige gerecyclede bitumen, biedt Derbicolor NT niet alleen duurzaamheid maar ook esthetische kwaliteit.

Derbicolor NT Wit

Een opmerkelijk kenmerk van de Derbicolor NT wit is de speciale witte leislag, die niet alleen een optimale dekking en hechting biedt maar ook de Solar Reflect Index (SRI) gedurende de levensduur hoog houdt. Derbicolor NT wit reflecteert warmte, wat een verkoelend effect heeft op de onderliggende ruimte en tegelijkertijd de esthetische waarde verhoogt.

Derbigum
derbigum.nl