Verduurzamen met warmtepompen voor woningcorporatie SWZ

Artikel delen

Woningcorporatie SWZ heeft onlangs een deel van de wijk Assendorp in Zwolle verduurzaamd met Vincent warmtepompen van Itho Daalderop. De belangrijkste reden om Vincent toe te passen is dat deze warmtepomp uit alleen een binnendeel bestaat. Gecombineerd met het compacte formaat van de warmtepomp en toch een fors vermogen van 4,5kW, maken dat deze warmtepomp uitstekend past in de typisch Nederlandse rijtjeswoningen. Deze woningen beschikken immers over een beperkte ruimte op zolder. Vaak is het bij deze woningen ook niet mogelijk of niet wenselijk om een buitendeel te plaatsen. Dit maakt Vincent een unieke oplossing voor een groot deel van de verduurzamingsopgave van Nederland.

Warmtepomp

Twee varianten

Vincent is verkrijgbaar in twee varianten. De eerste variant betreft de Vincent Hybride. Deze warmtepomp is geschikt om de woning te verwarmen, maar kan geen warm tapwater maken. Dit blijft in dat geval door de cv-ketel gemaakt worden. Ideaal voor woningen die nog een vrij jonge cv-ketel hebben en voorlopig niet naar volledig gasloos worden gebracht.

De tweede variant is de Vincent Combi. Deze warmtepomp kan verwarmen, koelen en warm tapwater maken. De Vincent Combi is bij woningen die een warmtevraag van maximaal 4,5kW hebben uitstekend geschikt om de woning gasloos te maken. Maar deze warmtepomp kan ook eerst hybride worden opgesteld, waarbij hij samenwerkt met de cv-ketel. Als op een later moment de warmtevraag voldoende is teruggebracht, kan de cv-ketel worden vervangen door een voorraadvat om het warme water in te bufferen. Dit is hierdoor ook meteen een spijtvrije oplossing.

Warmtepomp met voorraadvat

Kijk het filmpje van SWZ hieronder:

Ook de technische animatie is interessant. Bekijk die hieronder:

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl