De overwegingen voor deurluifels

Artikel delen

Een deurluifel biedt veel voordelen voor de bewoners en/of de bezoekers van een pand. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden. Niet alleen voor de mensen, maar ook het gebied eromheen. Het creëert een stijlvolle en praktische entree en zorgt zo voor een waardevolle toevoeging aan een woning of bedrijfspand. Daarom is het aanbrengen van een deurluifel vaak een onderdeel van renovatieprojecten. Wat zijn alle voordelen en overwegingen als het gaat om deurluifels voor renovatieprojecten? Wij zetten ze op een rij, zodat je jouw klanten goed kunt adviseren over de perfecte deurluifel voor hun woning of bedrijfspand.. 

De voordelen van deurluifels

rolluikTwijfelt je klant voor het renovatieproject nog over het aanbrengen van deurluifels? Dan is het goed om de volgende voordelen met ze in overweging te nemen:

  1. Bescherming tegen weersinvloeden: deurluifels fungeren als een soort schild tegen regen, sneeuw en zonlicht. Dit is niet alleen fijn voor de bewoners en de bezoekers, maar het kan ook een positieve bijdrage leveren aan de levensduur van de voordeur en de rest van de omgeving van de entree.
  2. Minder onderhoud aan de gevel: in de loop der tijd zullen de klanten besparen op onderhouds- en reparatiekosten door de extra bescherming die de deurluifel biedt op deur- en raamkozijnen, vloerbedekking en andere elementen rond de entree.
  3. Een extra stijlvolle entree: een deurluifel kan zorgen voor een extra mooie en chique uitstraling van de entree. Er is keuze uit verschillende materialen en stijlen, waardoor er altijd wel een oplossing is die perfect past bij de woning of het gebouw.
  4. Koeler in de zomer, warmer in de winter: door de directe blootstelling aan het zonlicht te verminderen, blijft het in de zomer koeler binnen. Daarentegen bieden de deurluifels beschutting tegen de koele wind in de winter, waardoor het in de winter juist minder afkoelt.

De soorten deurluifels

Voordat je een deurluifel gaat maken, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort luifel het gaat worden. Om dat te bepalen is het goed om te kijken naar de stijl van het gebouw en van de deur waarboven de deurluifel bevestigd wordt. Gaat het om een authentieke voordeur of juist om een hele moderne voordeur? Kikk bovendien naar de materialen en de veilgheid daarvan. Zo zijn er deurleufels verkrijgbaar met veiligheidsglas ofwel die voldoen aan de daarvoor geldende NEN 3569:2018 norm

Verder is er een onderscheid te maken in de volgende drie soorten deurluifels:

  • Vaste luifels: deze zijn zeer duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Ideaal voor klanten die op zoek zijn naar een robuuste oplossing, 
  • Opklapbare luifels: flexibele luifels die kunnen worden opgevouwen wanneer dat nodig is, vaak gemaakt van stoffen materialen zoals canvas in combinatie met een metalen frame. Ideaal als tijdelijke oplossing of een flexibele oplossing in de zomer en winter. 
  • Gepersonaliseerde luifels: deze luifels worden op maat gemaakt op basis van de specifieke behoeften en voorkeuren van de klant qua materiaal, vorm, kleur en afmetingen.. 

Het zelf maken en monteren van deurluifels is een optie, maar het is ook mogelijk om een deurluifel kant-en-klaar te kopen. Tegenwoordig is er volop keuze in deurluifels in verschillende stijlen en maten. Kijk samen met de klant wat de beste en meest efficiënte oplossing is voor het renovatieproject. Uiteindelijk is het belangrijk dat de bewoners tevreden zijn.