De compacte en ideale warmtepomp voor binnen

Artikel delen

Vincent is de nieuwste lucht/water warmtepomp van Itho Daalderop die zich helemaal thuisvoelt in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Hij beschikt over een vermogen van maar liefst 4,5kW en is beschikbaar in twee varianten: de V45 Hybride (alleen verwarmen) en de V45 Combi (verwarmen, koelen en warm tapwater). Vincent bestaat enkel uit een binnendeel en wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Ideaal wanneer een buitendeel niet gewenst of niet mogelijk is. Via de separaat verkrijgbare dakdoorvoer wordt primair energie uit de buitenlucht benut. Indien beschikbaar kan ook de ventilatieretourlucht op Vincent worden aangesloten voor extra rendement. Dankzij het milieuvriendelijke koudemiddel propaan is geen F-gassen certificering nodig.

Warmtepompen

Vincent is inmiddels de vierde generatie binnenopgestelde warmtepomp van Itho Daalderop. Dankzij alle ervaringen uit het verleden is deze generatie de meest krachtige, binnenopgestelde warmtepomp tot nu toe. Hij past hierdoor perfect in een hybride opstelling (dus met bestaande cv-ketel) in bestaande rijtjeswoningen, waarvan er heel veel in Nederland staan. Vincent bespaart in tot wel 70% op het bestaande gasverbruik. De bestaande cv-ketel springt alleen bij als het buiten zeer koud is en blijft het warme tapwater verzorgen. Hierdoor wordt de levensduur van de cv-ketel fors verlengd. Indien de woning voldoende wordt verbeterd qua warmtevraag, is het op termijn in veel gevallen zelfs mogelijk om helemaal van het gas af te gaan. Er dient in dat geval een voorraadvat te worden geïnstalleerd voor het bufferen van het warme tapwater. Itho Daalderop heeft voor elke situatie een passend voorraadvat in haar assortiment. Van horizontale voorraadvaten die achter het knieschot worden gemonteerd, tot verticale voorraadvaten en Toren voorraadvaten. Bij deze laatste wordt Vincent bovenop het voorraadvat gemonteerd waardoor er een maximale hoeveelheid warm tapwater op een minimaal vloeroppervlak van slechts 60×60 cm wordt gerealiseerd.

Warmtepomp met voorraadvat

Zelf in bedrijf te stellen

Vincent kan door de installateur zelf in bedrijf worden gesteld. Deze dient dan wel geautoriseerd te zijn. Een autorisatie kan eenvoudig gehaald worden door het volgen van de online Vincent training (www.ithodaalderop.nl/vincenttraining) en vervolgens door het maken van de Kennistoets. Wanneer de installateur voldoende vragen juist beantwoordt, wordt hij of zij in de Itho Daalderop Service-app geautoriseerd om Vincents in bedrijf te kunnen stellen.

Vincent check

Benieuwd of Vincent in een specifieke woning past? Doe dan de Vincent check. Deze Check geeft niet alleen aan of de woning geschikt is voor Vincent, maar biedt ook de mogelijkheid om een rapport te downloaden met relevante informatie en tips om de woning te verduurzamen. U vindt de Check op: https://checkvincent.ithodaalderop.nl.

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl