Stilte, comfort en efficiëntie in één vloerrenovatiesysteem?

Artikel delen

Ben je op zoek naar een hoogwaardig renovatiesysteem voor een stillere, warmere en kierdichte begane grondvloer? Denk dan eens aan de PS-renovatievloer Droog van VBI. Het lichte prefab droogbouwsysteem is uitermate geschikt voor bestaande funderingen die niet te zeer belast mogen worden. De handzame elementen kunnen met weinig mankracht in korte tijd verwerkt worden. De impact voor de bewoner blijft hierdoor gering en er wordt een prettig en gezond binnenklimaat gerealiseerd. Zelfs een uitvoering met vloerverwarming is mogelijk.

Renovatievloer

De VBI PS-renovatievloer is ideaal voor renovatie-, aanbouw en uitbouwprojecten. De PS-renovatievloer is uitstekend hanteerbaar, ARBO-vriendelijk, licht en gemakkelijk te verwerken op moeilijk bereikbare plaatsen. Het VBI vloerenassortiment is opgebouwd uit vloertypen die aansluiten op de (Bouwbesluit) vereisten van de diverse gebouwfuncties. Daar is niet alleen de kwaliteit van de vloeroplossing maatgevend maar in toenemende mate ook de milieuprestatie van de gebruikte materialen.

Standaard, Droog en Semi-droog

Er zijn 3 typen PS-renovatievloeren: Standaard, Droog en Semi-droog. De PS-renovatievloer Standaard wordt samengesteld uit stalen liggers en EPS-vulelementen met een dunne betonnen druklaag. De vloer is comfortabel en geschikt voor iedere (natte) ruimte met of zonder vloerverwarming. Bij de PS-renovatievloer Droog bestaat de afwerking uit plaatmateriaal. Dit deze uitvoering is zeer goed toepasbaar bij complexe plattegronden en kan eenvoudig worden afgestemd op wisselende belastingen. Op de derde variant ‘Semi-droog’ worden zwaluwstaartplaten gemonteerd die vervolgens worden afgewerkt met fijn grind beton of een gietmortel.

Subsidie vloerisolatie bestaande bouw

Eigenaren van bestaande woningen kunnen bovendien onder voorwaarden ISDE-subsidie verkrijgen als ze de thermische kwaliteit van hun pand laten verhogen door extra isolatie. Het vervangen van oude houten vloeren door een PS-renovatievloer draagt daar aan bij.

Meldcodes VBI-vloeren beschikbaar

Om de aanvraag van subsidie te vereenvoudigen heeft VBI nu enkele vloeroplossingen met meldcode laten opnemen in de RVO-subsidielijst. Daarmee kan de indiener volstaan met het ingeven van de code en uploaden van de documenten van de verwerkte materialen en hoeveelheden.

De producten die in aanmerking kunnen komen voor ISDE subsidie zijn:

  • PS-isolatievloer (betonnen liggers/ EPS vulelementen) met isolatiewaarde vanaf Rc 4,0 [m2K/W]
  • PS-renovatievloer (lichtgewicht oplossing) met een isolatiewaarde vanaf RC 5,0 [m2K/W]

Met welke Rc-waarde moet men rekening houden voor het aanvragen van subsidie voor vloerrenovatie?

De vloersystemen zijn in meerdere isolatiewaarden leverbaar. Niet de volledige productrange valt binnen de subsidievoorwaarden. Het is daarom belangrijk om de juiste isolatiewaarde te selecteren. RVO houdt voor ISDE-subsidie aan dat het isolatiemateriaal tenminste een Rd*-waarde van 3,5 [m2K/W] moet hebben.

De PS-Isolatievloer met Rc-waarde van 3,7 [m2K/W] en de PS-Renovatievloer met Rc-waarde** 4,0 [m2K/W], zitten onder de subsidiegrens van Rd = 3,5 [m2K/W] en komen hierdoor niet voor subsidie in aanmerking.

Alleen de vloer isoleren of combineren van maatregelen?

In 2023 kan men ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze isolatiemaatregel mag al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht. Is iemand van plan één of meerdere isolatiemaatregel(en) op een later moment te nemen? Of wil men een isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet? Dan moet die persoon de maatregel(en) binnen 24 maanden uitvoeren na het uitvoeren van de eerste maatregel. Men mist anders een verdubbeling van het subsidiebedrag van € 5,50/m2 op de eerder genomen isolatiemaatregel(en).

*Rd-waarde = is de thermische isolatie van alleen het isolatie vulelement (EPS).

**Rc-waarde = is de thermische isolatie van de gehele vloer, inclusief de cementdekvloer of houten vloer bij de PS-renovatievloer droog.

VBI
vbi.nl