Handen ineen geslagen voor gezond comfortabel binnenklimaat

Artikel delen

Al vele jaren zijn Remeha en BUVA gevestigde namen als het gaat om respectievelijk verwarmingsinstallaties en ventilatiesystemen. Beide partijen hebben daarbij een nadrukkelijke focus op het creëren van een comfortabel binnenklimaat en zoeken tegelijkertijd voortdurend naar manieren om dit zo efficiënt en energiezuinig mogelijk te doen. Die overeenkomsten tussen beide bedrijven vormden in 2022 de basis voor de samenwerking die zij aangingen.

Samenwerking
“Ventilatie, verwarming en warmtapwater vormen een drie-eenheid. Ze zijn in een woning onlosmakelijk met elkaar verbonden”, licht Marius van Zanten het ontstaan van de samenwerking toe. Hij is verkoopleider acquisitie bij BUVA en ziet hoe zijn bedrijf en Remeha elkaar hierin kunnen aanvullen. “Onze toegevoegde waarde is dat we een gezamenlijke propositie kunnen bieden, die het complete binnenklimaat omvat.”

Jasper Serlie, segmentmanager nieuwbouw bij Remeha, sluit zich daarbij aan. “Zeker nu de uitstroom van gekwalificeerd personeel in de markt enorm is, is het belangrijk om onze gezamenlijke kennis naar onze klanten uit te dragen. Bovendien voelen we elkaar goed aan.”

Voordeel voor de klant

Wat betekent de samenwerking concreet voor de klant? “Ventilatie zit in het DNA van BUVA; ruimteverwarming en bereiding van warmtapwater in het onze”, begint Serlie. “Naast dat we hierdoor een totaaladvies kunnen bieden, zorgt onze samenwerking er ook voor dat we onze expertises in de praktijk complementair aan elkaar kunnen toepassen in projecten. Dat we samen aan de knoppen draaien, wat betreft ventilatie en verwarming, komt bovendien de BENG-score ten goede.”

Het aanbieden van een totaalconcept voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, met ook nog eens de mogelijkheid om de systemen samen op één skid te leveren, maakt dat Remeha en BUVA zich samen nog interessanter maken. Dit geldt in het bijzonder voor de conceptuele nieuwbouw en geïndustrialiseerde woningbouw. “Voor die markt is het belangrijk te weten dat wij meekunnen in hun productieproces. Daar weten we goed op in te spelen”, aldus Serlie.

Remeha
www.remeha.nl