Combiplaten op maat gemaakt als isolatie in renovatieprojecten

Artikel delen

Met name bij renovatiewerken worden steeds meer maatwerkoplossingen gevraagd. Aspecten als warmteweerstand, akoestiek, stijfheid, luchtdichtheid en brandveiligheid kunnen naast specifieke afmetingen belangrijk zijn bij het adviseren van de juiste oplossing. De combinatie van zaagmachine en lijmmachine maakt het mogelijk voor kleine productiehoeveelheden een oplossing op maat te leveren, met beperkte levertijd.

Eerder introduceerde WECAL combinatieplaten van isolatiematerialen verlijmd met de FSC® goedgekeurde houtvezelcementplaat Betonyp®. Met name voor brandveilige oplossingen waar Euroklasse B op productniveau gevraagd wordt, kan de inzet van Betonyp® zeer geschikt zijn. Tevens kan de fullcolour NATUR DG Antraciet (door- en door gekleurd) een oplossing bieden in combinatie met PIR van Recticel Insulation of XPS drukvaste kunststof isolatie. Deze vezelcementplaat kan ook ingezet worden in combinaties met onbrandbare steenwol van Knauf Insulation, glaswol of Batiboard perliet isolatie voor akoestische toepassingen en/of toepassingen met verhoogd risico op brandgevaar (brandklasse A2-s1).

Daar waar de combinatieplaten ook constructief een bijdrage moeten leveren, ziet WECAL steeds meer combinaties van drukvaste isolatie met een houtachtige beplating (OSB, multiplex, underlayment) waarbij dikte van isolatie, dikte van beplating en de maatvoering van de platen afgestemd worden op de projectsituatie. De combiplaten kunnen op maat aangeleverd worden in kleine productiehoeveelheden vanaf 25 m2.

Nieuw in het gamma van WECAL Combiplaten is de combinatie van drukvaste isolatiematerialen met houtwolcementplaten.  Deze isolatieplaten kunnen ook als brandveilige oplossing ingezet worden in situaties waar brandklasse B op het afwerkmateriaal gevraagd is, zoals bijvoorbeeld in plafonds.

Informeer bij WECAL naar mogelijkheden voor uw project.

WECAL DAK- & ISOLATIETECHNIEK
www.wecal.nl