Gieten op afschot met gepatenteerd malsysteem

Artikel delen

Om de afwatering in douches, badkamers en sportcomplexen volgens de vastgestelde norm van 1,5 centimeter afschot goed te realiseren, is niet altijd heel eenvoudig. De afschotmal van AfBouw-Centrum helpt daar op een eenvoudige manier.

Afschotmal

Dit gepatenteerde systeem kan in één arbeidsgang een vlakke vloer maken met een afschothoek voor de afwatering. De afschotmal is herbruikbaar en wordt altijd aangeboden in combinatie met de cementgebonden gietmortel. Tevens zit in het systeem een 100% waterdichte afvoermanchet als extra optie.

5 stappen

Het gieten gaat in 5 stappen.
Stap 1 is de voorbereiding: Verwijder bestaande afvoer en vloertegels. Blijven de vloertegels liggen? Ontvetten of opschuren en een primer aanbrengen.
Stap 2: afvoer positioneren. Positioneer de afvoer met de meegeleverde stel-mal. Bij voorkeur aangieten met de mortel voor stevigheid.
Stap 3: afschotmal stellen. Plaats de afschotmal direct op de afvoer en stel met de poten waterpas. Verzwaar de mal tegen opdrijven.
Stap 4: Gieten. Breng de gietmortel aan. Eerst onder de afschotmal, daarna de rest van de ruimte. Gebruik een drijfrij om het geheel strak af te werken.
Stap 5: Klaar. Afhankelijk van het type gietmortel en de droogtijd kan de eindafwerking worden aangebracht.

De afschotmal is te huren bij AfBouw-Centrum.

AfBouw-Centrum
www.afbouw-centrum.nl